Spring naar de content

Barbecue besparingstip: zo maakt u rundvlees van uw varkensvlees

Rundvlees maken van varkensvlees? The Guardian legt in vijf stappen uit hoe je dit moet doen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Is dit het nieuwe paardenvlees-schandaal? In China zijn volgens The Guardian al negenhonderd mensen opgepakt die varkensvlees verkochten als rundvlees. Door een paar simpele ingrediënten aan het vlees toe te voegen veranderen de Chinezen het goedkope pork in het duurdere beef. En het verschil is volgens de krant nauwelijks te proeven. Zelf aan de slag? Leest u onderstaand recept en bekijk onderstaande video. Zomaar een gratis tip om de barbecuekosten dit jaar wat in te tomen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Recept
Men neme: een lap mager varkensvlees, rundvleesextract en gelatine. Allereerst snijdt u het varkensvlees in dunne plakjes. Dan schept u twee eetlepels rundvleesextract (een soort verdikte jus, hier te koop) en één eetlepel gelatine in een schaal, en mengt dit goed door elkaar. Vervolgens legt u het varkensvlees in de suspensie en laat het mengsel zo’n anderhalf uur inwerken op het vlees. Bak de lapjes daarna op een hoge temperatuur gaar et voilà, uw filetlapje is veranderd in een biefstuk.