Spring naar de content

Zó is filosofie kinderlijk eenvoudig

U wilt uw kinderen al vroeg de betekenis en werking van het contextualisme, vitalisme en en altruïsme bijbrengen? Of vindt u het zelf moeilijk om al deze filosofische begrippen uit elkaar te houden? Dan heeft grafisch ontwerper Genís Carreras uit Londen dé oplossing: de philographics.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Carreras heeft bijna honderd filosofische begrippen ontleedt en vertaald in simpele vormen en kleuren. Het project begon twee jaar geleden: “Mijn doel was om grote, bijna ongrijpbare begrippen te vatten in een simpel figuurtje en een simpele begeleidende tekst”, zegt Carreras. “Voor veel mensen is de betekenis van deze begrippen onbekend. Met dit project wil ik de begrippen voor een groot publiek inzichtelijk maken.” Filosofie voor dummies dus.

Carreras begon in 2011 met het maken van 24 ontwerpen, maar werd door de grote hoeveelheid aandacht aangemoedigd er nog 71 bij te maken. “Ik heb nu 95 begrippen verwerkt in tekst en symbool, en wellicht worden er dat nog wel meer. Iedereen is er heel enthousiast over.” De designer verkoopt zijn werk als kaartenset en in boekvorm.

Klik hier voor meer philographics.

 

——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
 
Volg HP/ De Tijd op Facebook

Onderwerpen