Spring naar de content

Waar is de baard van D66-leider Alexander Pechtold?

Ook dit Tweekend maakten onze dames en heren volksvertegenwoordigers uit Den Haag van alles mee. Gelukkig is er Twitter om ons op de hoogte te houden van de beslommeringen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Pieter Yspeert

HP/De Tijd maakt ‘s maandags een selectie van de weekendse uitspattingen van onze politici. Want het zijn ook maar gewone mensen als u en ik. Wat hield ‘de politiek’ dit weekend bezig?

Gert-Jan Segers 
Het weekeinde begon met Het Interview Met Jet Bussemaker. De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stelde in Trouw dat te veel vrouwen op de zak van hun man teren. En dat vindt ze geen goede zaak. ChristenUnie-Kamerlid Gert-Jan Segers wist wel wat hij ermee aanmoest. Hij legde – een dag voor moederdag – de krant op de keukentafel voor zijn partner klaar.

Mona Keijzer
Ook CDA-politica Mona Keijzer heeft het interview gelezen. Rond lunchtijd verliet ze Twitter dan ook om te gaan ‘zorgen’. Immers, geen verplichtingen in Den Haag wegens weekend en reces. Alle tijd om manlief te verzorgen en de was voor hem te doen. En op te ruimen. Met de hartelijke groeten aan minister Bussemaker.

Elbert Dijkgraaf
De christelijke politici waren zoals verwacht niet zo op de hand van de minister inzake haar standpunt over de emancipatie van vrouwen. SGP´er Elbert Dijkgraaf heeft geen enkel probleem met zijn rolverdeling, laat hij weten. Zijn vrouw en hij delen hun inkomens, hij profiteert van haar “toewijding en zorg.”

Mona Keijzer (2)
Een tamelijk onschuldige tweet zegt veel over de Noord-Hollandse nuchterheid van Mona Keijzer. Via het korteberichtenmedium doet ze de groeten aan Powned-verslaggever Rutger Castricum. Dat is nog niet zo spannend natuurlijk. Wat het leuker maakt: de groet is afkomstig van de buschauffeur van dienst. Het Kamerlid (bruto maandsalaris: 7.311,56 plus €0,37 per gereden kilometer, ook voor niet-woon-werkverkeer) reist dus gewoon nog met de bus.

Alexander Pechtold
Geen reces? Geen baard. We kennen de politiek leider van D66 Alexander Pechtold niet anders dan keurig gladgeschoren. In het reces laat hij echter een ‘best nette’ vakantiebaard staan. Ongeschoren het bos in voor vers, eigengehakt hout, kun je nog dichter bij de natuur komen als stedeling? U zult begrijpen dat we met smart wachten op wie de eerste foto’s van de woeste versie van Alexander Pechtold lekt.

Download de gratis app van Tablisto om ons maandblad op uw tablet te lezen

Volg HP/ De Tijd en Pieter Yspeert op Twitter

Volg HP/ De Tijd op Facebook