Het verkeerde castingbeleid in de miljoenenproductie Manchester City

Tim Cardol 14 mei 2013 Sport

Roberto Mancini won in drieënhalf jaar 90 van zijn 152 wedstrijden met Manchester City. Het leverde slechts één titel op en dus stuurde de met miljoenen smijtende Citizens de Italiaan gisteren de laan uit. Wederom een acteur in het City-circus die verkeerd gecast bleek te zijn.

Het had altijd iets potsierlijks, de driftige Italiaanse maniertjes langs de lijn in het Etihad Stadium. Het haar net even iets te goed geknipt, wat voor weer het ook was, dat sjaaltje om de nek gedrapeerd, altijd iets te onberispelijk gekleed. In de grauwe industriestad Manchester leek Roberto Mancini vooral volledig in de verkeerde film beland.

Rare fratsen
Martin Jol in trainingspak in de Amsterdam ArenA gaf geen pas. In Manchester hadden ze waarschijnlijk maar al te graag een no-nonsense coach in trainingspak langs het veld gezien. Roberto Mancini kon niet aan dat verwachtingspatroon voldoen en dus ging hij dingen doen die je van de trainer van één van de rijkste clubs ter wereld niet verwacht.

Hij kwam met een masker van collega en voormalig teamgenoot David Platt naar een persconferentie. Hij las sms’jes voor van z’n spelers op diezelfde persconferenties en hij lag overhoop met scheidsrechters die hij verweet te veel te hebben gegeten met de Kerstdagen. Vaak had hij de lachers op zijn hand, maar de grollen konden niet verbloemen dat Mancini zijn voor vele miljoenen bij elkaar gekochte sterrenensemble op cruciale momenten niet aan het voetballen kreeg.

Never back to Manchester
Afgelopen weekend kon City een wederom mislukt seizoen alsnog afsluiten met een prijs, de FA Cup. Het buitenkansje werd niet verzilverd en degradatiekandidaat Wigan Athletic ging ermee aan de haal. Het was voor het bestuur van Manchester City het signaal om aan te geven dat ook Roberto Mancini niet de juiste man op de juiste plaats was. Mario Balotelli, Roberto Mancini en Carlos Tévez allemaal zijn ze verkeerd gecast in de miljoenenproductie van Manchester.

Of zoals de Argentijnse spits zich al eens liet ontvallen. “I’m never going back to Manchester, not even on holiday, not for anything. Of course I would buy a house in Marbella.” Terecht gekomen in de verkeerde film, alleen Carlos Tévez moet nog uit zijn lijden verlost worden.

Reageer op artikel:
Het verkeerde castingbeleid in de miljoenenproductie Manchester City
Sluiten