Spring naar de content

Peter R. de Vries verwacht ook sterspeler voor de rol van Willem Holleeder

‘A dream comes true’, twitterde ik. Dat moest ‘a dream come true’ zijn, zonder ‘s’. Dat ontdekte ik later, te laat, want toen was de tweet de deur al uit.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Vis

Hoe dan ook, ik kan wel janken. Van geluk. Anthony Hopkins, dat is toch geweldig! Het zet de film The kidnapping of Freddy Heineken meteen op de kaart. Hopkins is een van de beste acteurs ter wereld. Als iemand Alfred Heineken kan neerzetten, is hij het. Rutger Hauer deed het ook goed, maar voor de rest was die film matig en bij vlagen zelfs behoorlijk ongeloofwaardig. Ik heb altijd geweten dat mijn boek een echte verfilming zou worden. En wat ik ook zo steengoed vind, is dat Hopkins en Heineken dezelfde initialen hebben, AH, wat een toeval, dat is toch niet te filmen?!

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Ik weet het al een tijdje, maar ik mocht niks zeggen. Wat ik uiteraard nogal ingewikkeld vind, maar het is me gelukt. Uitdaging twee is om niet te vertellen met wie we in onderhandeling zijn voor de rol van Willem Holleeder. Leonardo di Caprio, Colin Firth of Matt Damon, wat mij betreft zijn die nu allemaal kanshebber. Sinds Anthony meedoet, is de sky de limit natuurlijk.

Maar goed, ik moet mijn mond houden, dat is zo afgesproken met de producenten en vastgelegd in het contract dat ik tekende. En als zo’n contract me niet dwingt, komt Holleeder me anders de mond wel snoeren, of daar in elk geval mee dreigen. Moet hij lekker doen, nog één aangifte van mij erbij en hij moet de overige drie jaar van zijn celstraf alsnog uitzitten. Het kaartje voor de première kan hij dan echt op z’n buik schrijven.

 

Schrijfster Carlijn Vis kruipt wekelijks ‘in de huid van’ iemand die in het nieuws is. Deze week: Peter R. de Vries naar aanleiding van de bekendmaking dat Anthony Hopkins de hoofdrol gaat spelen in de verfilming van zijn boek (2003) over de ontvoering van Freddy Heineken.