Spring naar de content

Zien: bizarre Engelse voetbalontknoping. In het kwadraat

Volgens het gezegde komen sommige momenten alleen once in a lifetime langs. Momenten die je nooit vergeet en nooit meer meemaakt. De uitkomst van het promotieduel tussen Watford en Leicester City kunnen we zeker in dat rijtje scharen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Edwin van Sas

Een kleine voetballes ter introductie: Watford heeft de heenwedstrijd in de halve finale van de promotie play-offs in de Engelse Championship, het tweede niveau in Engeland, met 1-0 verloren van Leicester. In de terugwedstrijd staat het na 96 minuten en 20 seconden 2-1 voor Watford, een stand waarbij Leicester door het gemaakte uitdoelpunt door is. Alleen een derde doelpunt kan Watford redden.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Maar voor Leicester City staat de Franse middenvelder Anthony Knockaert achter de bal om een penalty te nemen. Hij heeft de 2-2, en daarmee het nekschot voor Watford, op zijn schoen.

Wat volgt is een bizarre ontknoping, die zelfs De Wereld Draait Door haalt:

Zonder twijfel een gevalletje once in a lifetime. (Wat overigens nog niet betekent dat Watford er is: op 27 mei zal op Wembley tegen Crystal Palace worden beslist wie promoveert). Hoewel, enkele weken eerder gebeurde er een niveau lager in Engeland precies hetzelfde.

We gaan naar 27 april. In de League One, het derde niveau in Engeland, staan op de slotdag Brentford en Doncaster tegenover elkaar. Thuisclub Brentford promoveert alleen bij winst, Doncaster promoveert bij een gelijkspel en heeft bij winst zelfs nog kans op het kampioenschap. Diep in blessuretijd krijgt Brentford een penalty. Als Marcello Trotter scoort, promoveert Brentford en schiet hij de promotie en kampioenskansen van Doncaster aan diggelen. Dan gebeurt dit:

Extra bonus kippenvel-filmpjes: De ontknoping van Watford – Leicester City vanuit het publiek.