Spring naar de content

Slangenfittie: Freek Vonk noemt makers Killer Karaoke incapabel

In Killer Karaoke zijn het niet de deelnemers maar de dieren die moeten afzien. Dennis Weening en Jan Kooijman laten hun zingende deelnemers zweten in de meest mensonterende situaties, maar naar nu blijkt zijn het de in het programma gebruikte dieren die in het programma het meest moeten lijden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tim Cardol

Vanavond gaat het nieuwe sadisme-projectje van Dennis Weening in première, maar het programma heeft nu al een rel aan zijn broek hangen. In het eerste programma laten de presentatoren namelijk één van de deelnemers in een ijsbad vol slangen zakken terwijl deze een lied moet opvoeren. Allesbehalve prettig natuurlijk, maar dierenliefhebbers bekommeren zich vooral om het welzijn van de slangen.

Geen bedreiging voor slangen
Onverantwoord is het namelijk om die dieren in ijskoud water te zetten en dus is men boos. Voor de makers van het programma is de ophef reden om zich te verantwoorden voor de werkwijze. “De spellen in Killer Karaoke, in dit geval met slangen, zijn uiterst zorgvuldig besproken met de vaste dierenbegeleiders, en getest. Daarnaast wordt het spel met de slangen onder begeleiding van de verzorgers uitgevoerd en verblijven de slangen niet langer dan 2 minuten in het bassin. Gedurende die tijd is er geen enkele vorm van bedreiging voor de dieren,” is de officiële reactie.

De bezorgde slangenliefhebbers krijgen echter hulp uit onverwachte hoek. DWDD’s knuffelbioloog Freek Vonk. Het kersverse liefje van Eva Jinek stelt op zijn Facebook dat er wel degelijk risico’s zijn voor de slangen en dat de organisatoren duidelijk geen enkel idee hebben wat ze doen.

Incapabele verzorgers
Volgens Vonk zijn er bij het programma grote risico’s op luchtweginfecties, stress en ontstekingen. “Ik ben serieus benieuwd hoeveel slangen dit daadwerkelijk hebben overleefd.”

Freek Vonk, op de Nederlandse televisie zelf regelmatig met een slang om z’n nek te bewonderen, is dan ook bijzonder kritisch op de makers van Killer Karaoke: “De vaste dierenbegeleiders en verzorgers van dit programma zijn ofwel blijkbaar niet capabel genoeg om deze beslissing te nemen, ofwel hebben gekozen voor de entertainment en het geld, en niet voor de gezondheid en het welzijn van de dieren.”

Het dierenwelzijn van slangen heeft in Amerika de organisatie er in ieder geval nooit van weerhouden de stunt uit te zenden