Spring naar de content

De geflopte carrière van Ricky Gervais

Het beste nieuws van de afgelopen week was niet Anouks finaleplaats in het songfestival, of het afgewende diplomatieke conflict tussen de VS en Rusland. Het beste nieuws was: we krijgen meer David Brent.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Dries Muus

Ter gelegenheid van YouTube’s Comedy Week, verschijnt er vanaf 20 mei een serie online gitaarlessen van David Brent. Hoofdpersoon van The Office. Teacher. Rebel. Songwriter. Hier een voorproefje:

Aardig detail is dat maker Ricky Gervais, net als zijn creatie, een mislukte popcarrière op zijn naam heeft staan. Begin jaren tachtig vormde hij de New Wave-groep Seona Dancing. Twee geflopte singles. Hoewel, geflopt. ‘Bitter Heart’ schijnt het erg goed te hebben gedaan in de Filippijnen. Ricky Gervais in een serieuze tweemansband, wat moeten we ons daar bij voorstellen? Tja. Een beetje New Order, een beetje The Cure, heel erg jaren tachtig. En om het af te maken flink wat David Bowie. Nee, onderstaande clip is géén parodie. En ja, het zingende Bowie-kapsel is Gervais.

Wees gewaarschuwd: kijk ‘m meer dan twee keer en je loopt het risico dat je het een best aardig nummer gaat vinden. We mogen dankbaar zijn dat ze dat alleen in de Filippijnen doorhadden. De kans is groot dat Gervais anders nooit aan The Office was begonnen. Een  kleine ramp. Want, aardig nummer of niet, het is niet bepaald Sophie’s Choice: gedateerde synthesizerpop, of de beste sitcom van de afgelopen jaren. Met het beste karakter ooit.

Oh, David Brent. We tellen angstig af tot 20 mei.

Onderwerpen