Spring naar de content

Een nagelstudio beginnen, mag dat van God?

God? Is dat niet die gast die zo onweerstaanbaar geestig uit de hoek kan komen op Facebook? Klopt. Maar er is nog een online God. Een bloedserieuze vraagbaak.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Religieuze jongeren met vragen als “Werkt de Heere wel in mij of niet?” of “Seks voor het huwelijk, ik kan het niet laten. Krijg ik nou straf?” kunnen terecht bij Refoweb, de grootste christelijke jongerenwebsite van Nederland.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De vraag die vandaag centraal staat: vindt het God het wel oké als een 17-jarige vwo-scholiere haar ambitie volgt en een nagelstudio begint?

Aan iemand die hier serieus en met zorg mee om wil gaan. Ik ben een jonge dame van 17 jaar (vwo). Dolgraag zou ik voor mezelf iets willen beginnen. En dan klein beginnen, wat misschien uit kan lopen tot iets groters door meer bekendheid. Eerst wilde iets met met het kappersvak gaan doen. En dan beginnen bij mensen aan huis knippen. En als ik iets ouder ben eventueel uitbreiden. Maar nu zit ik ook steeds meer te denken aan het starten van een nagelstudio. En dat zal dan eerst een nagelstudiootje zijn. Van het kappersvak weet ik dat het christelijk verantwoord is, om het zo te zeggen. Maar een nagelstudio (of nu beter gezegd: nagelverzorging met daarbij wat nagelstyling) lijkt me leuker dan het kappersvak. Maar ik vraag me wel iets af. Is dat met nagels christelijk verantwoord? Hartelijk bedankt alvast!

Het antwoord van Kand. G. A. van Ginkel (55) uit Maartensdijk begint stichtelijk:

Mijn eerste gedachte is: wat moet iemand met vwo met een nagelstudio? – De goede God heeft je kennelijk gaven en talenten gegeven om ook veel andere dingen te kunnen doen. Nuttige en nodige dingen. Bepalend is: Wat je doet, doe het tot eer van God en om je naaste te dienen.

Juist ja. Krijgt het arme kind alsnog de kans om haar droom te volgen? Van Ginkel geeft eerst aan dat er in het refo-milieu ‘gevoelsmatig een hobbel ligt’, strooit wat met Nieuwe Testament-verwijzingen en stuurt de scholiere vervolgens met een kluitje in het riet:

Tja, wat mag wel en wat mag niet? Zou Snuifdoosje naar de nagelstudio gaan? Zou Job dat stimuleren?… Een ieder zij in zijn eigen gemoed ten volle verzekerd voor het aangezicht van God! De lessen aangaande de christelijke vrijheid, zoals Paulus ons die leert in Rom.14, worden maar moeizaam ter harte genomen… Bid de Heere om licht, wijsheid en leiding.
En, wat er verder ook te zeggen valt, ‘t is wel belangrijk dat de nagels goed verzorgd zijn!

En dat vinden wij dus een beetje laf. Omdat Van Ginkel niet durft te kiezen, mag u het doen voor de 17-jarige vwo-scholiere.

Onderwerpen