Spring naar de content

Tip voor Fred Teeven: van blowen word je dun

De vreetkick, de acute aandrang om ontzettend veel te gaan eten, schijnt één van de bekende bijwerkingen zijn van marijuanagebruik. Toch kan het voor mensen die op hun lijn willen letten geen kwaad af en toe een blowtje te doen, zo blijkt uit recent Amerikaans onderzoek.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tim Cardol

Onderzoekers van de University of Nebraska, de Harvard School of Public Health, en het Beth Israel Deaconess Medical Center onderzochten een kleine 5.000 volwassenen waarvan 12% zichzelf een marijuanagebruiker noemt. Opvallend was dat de gebruikers beduidend minder dik waren dan hun ‘cleane’ leeftijdgenoten, en een gezonder cholesterolgehalte hadden.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De Amerikaanse onderzoekers zijn er niet zeker van, maar concluderen voorzichtig dat een blowtje op zijn tijd wel eens goed kan zijn voor de lijn, een verminderde kans op diabetes en een goede insuline controle.

Ondertussen zorgt in Maastricht de invoering van de wietpas nog altijd voor problemen. De criminaliteit stijgt en de handel in softdrugs verplaatst zich van de coffeeshops naar de straat. Staatssecretaris Fred Teeven mag op dit punt nog onvermurwbaar zijn, misschien is volksgezondheidsminister Edith Schippers met dit onderzoek in de hand wel tot rede te brengen.