Spring naar de content

De vijf mooiste innovaties van Google I/O

Google is lekker bezig. Het bedrijf innoveert zich suf en de waarde van het marktaandeel stijgt gestaag richting de magische grens van 1000 dollar. Waar concurrent Apple tegenwoordig wel eens wordt beschuldigd van een gebrek aan innovatie, enkel een betere camera en iets snellere processor bij een nieuwe iPad, lanceert Google om de haverklap een nieuw product of nieuwe service.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Menno van Bohemen

Deze week vind Google I/O plaats. Een conferentie voor ontwikkelaars, waar Google ook direct de nieuwste ontwikkelingen en innovaties toont. De zoekmachinegigant heeft een aantal diensten aangekondigd die kunnen concurreren met enkele gevestigde namen. Wij maakten een selectie van al het moois dat Google presenteerde:

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Google Play Music All Access
Google Play Music All Acces, een hele mond vol, is Google’s antwoord op het grote succes van Spotify. Gebruikers kunnen voor ongeveer 10 dollar per maand (evenveel als het premium account van Spotify) onbeperkt muziek streamen. De nieuwe muziekdienst is alleen beschikbaar op Android en via Google Chrome. Er is één maar: nog niet beschikbaar in Nederland.

Google+ Hangouts
In Silicon Valley zijn alle grote tech-bedrijven stikjaloers op Whatsapp. De absolute marktleider in het ‘sms-en’ via internet verstuurt dagelijks ruim 2 miljard berichten. Aantallen waar Apple, Facebook en Google van kunnen dromen. Apple probeert met iMessage tegengas te geven, Facebook doet dat met z’n ingebouwde chatfunctie en Google heeft Hangouts in Google+ verbeterd.

In Hangouts kun je chatten en videobellen met groepen tot 10 personen. Het grote voordeel van Hangouts t.o.v. Whatsapp is dat je via de browser kunt chatten, en een normaal toetsenbord chat net even wat fijner. Ook op Google Glass komt een Hangouts-app beschikbaar.

Google Maps
Een van de meest gebruikte Google producten is Google maps. Een ijzersterk product dat niet 1-2-3 te kopiëren is, weet Apple inmiddels. Voor de vernieuwde versie van de online kaarten is de interface een stuk cleaner geworden, en zijn de kaarten dynamisch gemaakt. Dit betekent dat de kaart zich aanpast aan een zoekopdracht. Alleen de relevante zaken blijven duidelijk in beeld, en de overige informatie verdwijnt naar de achtergrond.

Google Wallet
Google’s eigen betaalsysteem, Google Wallet, heeft een leuke nieuwe feature gekregen. Het is vanaf heden mogelijk om via Gmail geld te versturen naar anderen. Een extra stimulans om het digitaal betalingsverkeer nog groter te maken dan het nu al is.

Racer
Het leukste dat Google lanceerde was Racer, een heel simpel racespelletje wat je met 5 vrienden kunt spelen. Het leuke aan Racer is, dat het speelveld verdeeld wordt over de schermen van de spelers. De racebaan loopt over van het scherm van de ene speler, in die van de anderen. Een nieuwe dimensie aan multiplayer gamen?