Spring naar de content

Eindexamens scholieren: vergeet het goede antwoord, er zijn leukere opties

De eindexamens voor middelbare scholieren zijn in volle gang. We kennen het gevoel nog van stress, studeren en urenlang in een gymzaal zitten. Wanhopig voor ons uit starend, in gedachten bij de reactie van het ouderlijk gezag nadat zou blijken dat je gezakt was.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Edwin van Sas

Gelukkig zijn er ook scholieren/studenten die minder last van examenstress hebben en die, ondanks dat ze geen flauw idee hebben wat het antwoord is op hun opgaven, niet blokkeren maar hun creativiteit de vrije loop laten. Die niet somberen, maar ook van een mislukt examen iets leuks weten te maken. Welkom in de wereld van funny exam answers. Een top 5 ter inspiratie voor de examenblokkers:

Als dit een tekenopdracht was geweest, had de persoon in kwestie zonder twijfel een tien gekregen. De originele quote: “this is SPARTA” heeft een leuke draai gekregen en geeft perfect het gevoel weer van de student, die duidelijk meer tijd in de tekening heeft gestopt dan in het oplossen van de opgave. Helaas schijnt compenseren niet meer te mogen.

Hier zit duidelijk minder tijd in, maar hij is dodelijk effectief. Het is namelijk technisch gezien niet fout. X is gevonden, niemand die dat kan ontkennen. Alle grote denkers kenmerken zich bovendien door het ‘out of the box’ denken, en dat kan deze examina niet worden ontzegd.

Soms doet een kleine toevoeging aan de vraag wonderen. Vraag ons niet wat er gevraagd wordt, maar het gaat om een object dat van de heuvel afglijdt en ergens tot stilstand komt. Rekenkundig kwam de geëxamineerde er niet uit, maar hij laat uitstekend zien dat theorie en praktijk vaak andere werelden zijn. Daar zie je soms beren (of olifanten) op de weg.

De hulp inroepen van hogere machten gebeurt al sinds mensenheugenis. In dit geval werd er niet tot god gebeden, maar is de hulp van een heuse ninja ingeroepen. Wij hadden het niet meer aangedurfd dit antwoord fout te rekenen, maar je docent met gewetenswroeging een vraag laten afkeuren is een prestatie van formaat.

Deze vakkundige wiskundige vergelijking verklaart een hoop. Eindelijk bewijs voor iets wat veel mannen voelen, maar niet durven zeggen. Kleine aanmerking, het originele gezegde is: “Money is the root of all evil”. Hier had als uitkomst dus eigenlijk, woman=evil moeten staan. Leuk gedaan, maar van die A+ maken wij toch een A.

Onderwerpen