José Mourinho heeft bij Chelsea z’n eerste toptalent al binnen

Tim Cardol 21 mei 2013 Sport

Real Madrid en José Mourinho, een echt gelukkig huwelijk is het nooit helemaal geweest. Na drie jaar en slechts één landstitel lijkt de Portugees toch op de weg terug naar Londen.

Bij zijn oude liefde Chelsea krijgt Mourinho ongetwijfeld weer de beschikking over een grote zak geld voor investeringen. Een nieuw talent diende zich echter al dit weekend aan op Stamford Bridge.

Chelsea staat niet bepaald bekend als een geliefde club. De miljarden aan oliegeld die Roman Abramovich de afgelopen jaren in de club heeft gepompt hebben weliswaar een hoop prijzen opgeleverd, maar de club lijkt er wel een deel van z’n identiteit voor hebben moeten opgeven. Zoals Menno Pot onlangs al verwoordde, het lijkt er op dat de Chelsea-supporter zelf ook een beetje een hekel heeft aan die “poenerigheid. Dat cynische, aartsnegatieve omschakelingsvoetbal.”

Samuel Eto’o als flankspeler
En nu lijkt het er sterk op dat José Mourinho terug komt naar Londen. De man die misschien wel symbool staat voor datzelfde zakelijke voetbal. De man die topspits Samuel Eto’o als veredelde flankspeler opkomende backs onschadelijk liet maken. De man die balkunstenaar Luka Modric offerde voor het collectief van de Koninklijken.

Rasvoetballers als Eden Hazard en Oscar, ze mogen hopen dat de Portugees niet voor vele miljoenen een extra controleur naar Stamford Bridge laat komen. De Londense fans zullen vast blij zijn geweest met de Europa League, maar liever zien ze weer eens wat onvervalste voetbalromantiek in het stadion. Afgelopen zondag diende na Chelsea-Everton het nieuwste clubicoon zich aan.

Een peuter als idool
Vrolijk slalommend over een verder grotendeels leeg veld diende het jongste talent uit de Chelsea-school zich aan. Toegegeven, het ging met vallen en opstaan, maar met zijn debuut kreeg Josh Turnbull wel direct de handen van de Chelsea-fans op elkaar. José Mourinho kan kopen wie hij wil, de supporters hebben hun idool al bepaald. En dat is niet gek voor een peuter die net uit de luiers is.

Reageer op artikel:
José Mourinho heeft bij Chelsea z’n eerste toptalent al binnen
Sluiten