Spring naar de content

De nieuwe Eva Jinek: ‘Ik ben een blondje met verstand van zaken’

De nieuwe Eva Jinek heet Janneke Willemse en de programmanaam is al verzonnen (Jannek op Zondag). Wie is het ‘beleggende blondje’ (haar woorden) dat Eva moet doen vergeten?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Zo snel kan het gaan: twee maanden terug was Eva Jinek nog eerste keus om Sacha de Boer op te volgen bij het NOS Journaal, gisteren kreeg ze opeens te horen dat ze niet meer welkom is bij WNL. Nieuws dat ‘heel hard’ aankwam.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Diezelfde middag kon WNL al bekendmaken dat Jineks vervanger al in de startblokken staat. Volgens sommigen kwam de deal ‘achter de rug van een collega om tot stand‘, maar wat zou het: financieel expert Janneke Willems wordt de nieuwe Eva. Komende zondag al. Wie is deze journaliste die zichzelf in de markt zet als een blondje met verstand van zaken?

Eerst maar eens de overeenkomsten: Willemse is net zoals Jinek leuk om naar te kijken. Ze zijn allebei niet te beroerd om hun looks te gebruiken om verder te komen in hun werk. Jinek gaat nooit de deur uit zonder hoge hakken, Willemse doet haar voordeel met haar decolleté.

Willemse houdt op haar eigen website een overzicht bij van haar carrière. Zo meldde ze op 29 april al dat ze zich volledig ging richten op presenteren. Daarvoor was ze ruim vijf jaar hoofdredacteur van Belegger.nl. Ook kluste ze bij als dagvoorzitter op zakelijke en beleggersbijeenkomsten.

Dat de financieel journaliste lef heeft, bewees ze door op 1 januari van dit jaar een voor iedereen te volgen beleggingsportefeuille te beginnen, getiteld Blondjesbeleggenbeter.nl. Ze heeft inmiddels een rendement van meer dan 6% – beter dan welke spaarrekening dan ook. Verfrissend: als ze een keer fout zit, geeft ze dat grif toe.

Willemse is heel wat benaderbaarder dan Jinek: ze is actief op Twitter (25.740 tweets and counting) en u kunt haar ook gewoon mailen.

Janneke Willemse wordt bij WNL Op Zondag (9.30 uur, Nederland 1) afwisselend bijgestaan door Charles Groenhuijsen en Paul Jansen.

Onderwerpen