Wat Mark Rutte nodig heeft: een ‘kid president’

Mark Rutte komt in Nederland niet meer weg met alles vrolijk weglachen. Het charisma en de humor van Barack Obama ontbeert hij en bovendien stemmen de problemen geenszins vrolijk. In Amerika heeft de president al een tijdje een ruim veertig jaar jonger alter ego om de natie vrolijk te houden. Ideetje voor Rutte?

Maak kennis met de ‘Kid President’, de tienjarige Robby Novak die sinds een klein jaar de honneurs van Barack Obama waarneemt waar het de vrolijke en jeugdige noot van het Amerikaanse beleid betreft. Kid President praat z’n volgers op YouTube lachend en dansend door alle moeilijke problemen van het land heen.

Geen moeilijke maatschappelijke vragen, maar pizza, basketbal en een tienjarige knul die met een charisma dat zich kan meten met zijn oudere collega Barack Obama. Mark Rutte mocht willen dat ie een sidekick had die hem zo door zijn vierjarige regeerperiode loodst.

Deze week postte Soulpancake, het comedykanaal achter de Kid President, een nieuwe video waarin de strijd aangegaan wordt tegen ‘Global Sadness’. Altijd blijven lachen, zouden Bassie en Adriaan zeggen en aangemoedigd door Robby Novak moet dat gaan lukken. Met de aanstekelijke lach van de Kid President zou zelfs Mark Rutte zich door de economische crisis weten te werken. Maar wie moet de Nederlandse Kid President worden?

Reageer op artikel:
Wat Mark Rutte nodig heeft: een ‘kid president’
Sluiten