Spring naar de content

De offline alswel online kunst van Jeroen van Loon

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: de 27-jarige mediakunstenaar Jeroen van Loon uit Utrecht.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Jeroen van Loon (’s-Hertogenbosch, 1985) behaalde in 2010 de master Design for Digital Culture aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Zijn afstudeerproject Analogue Blog werd door Bright Magazine als een van de meest innovatieve afstudeerprojecten van 2010 bestempeld. In 2012 gaf hij een korte TED talk in Amsterdam over zijn werk.

Over zijn werk
“In mijn werk onderzoek ik de invloed van digitale cultuur, zowel op persoonlijk als op maatschappelijk niveau. In 2010 leefde ik twee maanden offline en documenteerde ik deze periode in mijn Analogue Blog. Wat mij zo fascineert is dat digitale cultuur enorm dynamisch is, waardoor het op een prachtige manier de verschillen tussen generaties en culturen laat zien.”

Meer werk van Jeroen van Loon vindt u hier.

Video: Life Needs Internet, 2013

Kill Your Darlings, 2012

 

Life Needs Internet, 2012
Life Needs Internet, 2011
Life Needs Internet, 2011
Life Needs Internet, 2011
Analogue Blog, 2010
Analogue Blog, 2010
X-Ray#1, 2010

 

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in de reguliere Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.

——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
 
Volg HP/ De Tijd op Facebook

Onderwerpen