Spring naar de content

De vijf ongemakkelijkste tv-momenten van dit seizoen

Pauw en Witteman en De Wereld Draait Door zijn op vakantie, waarmee het einde van het tv-seizoen is ingeluid. Terwijl de Matthijsen, Jeroens en Pauls drie maanden hebben om hun zuurverdiende centen in de (vaderlandse) economie te pompen, blikken wij terug op een bewogen jaar in het wereldje met Valerio Zeno en Dennis Storm als kannibalen, live moedermelk drinken met Paul de Leeuw, Barbie’s Baby en een topcrimineel bij College Tour.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tim Nivard

Want naast mooie gesprekken, gaat er ook wel eens wat mis. Of wordt om andere redenen zeer ongemakkelijke tv gemaakt. HP dook voor u in de archieven van het afgelopen tv-seizoen en stelde een tenenkrommende, ongemakkelijke maar vooral erg grappige top 5 voor u samen.

Man bijt hond (NCRV): rapper Sjors
Rapper Sjors, hij is inmiddels een cultheld onder lagen van de Neerlandsche bevolking. Een op het oog zeer aardige jongeman uit Brunssum die vast en zeker een paar dingen heel goed kan. Rappen is echter niet een van die dingen en als hij dan ook nog eens wat schor is door de boterham met pindakaas die hij net gegeten heeft wordt het wel heel ongemakkelijk.

Vandaag de dag (WNL): Jildou van Opzeeland
De dag na de Boston Bombing, een verschrikkelijke gebeurtenis waarvan de beelden heel de wereld overgaan, staat Jildou van Opzeeland een item over de marathon van Enschede te maken. Kennelijk volgt Jildou zelf het nieuws buiten de provincie niet heel erg goed, want haar eerste vraag in het item is meteen helemaal mis.

Sterren Springen (SBS6): Patty Brard
Patty Brard, inmiddels alleen nog een bekende Nederlander omdat ze aan werkelijk alle programma’s waarin BN’ers zitten meedoet. Oefening baart kunst zou je denken, maar in Sterren Springen komt hoogmoed voor de val. Onze excuses dat het beeld vrij slecht is, maar we wilden u Patty Brard in badpak én in HD besparen.

Langs de Leeuw (VARA): het ‘cabaret’
Daar waar de ongelukkige Jildou het nog onbedoeld ongemakkelijk maakte, waren de mannen van het cabaret van Paul de Leeuw (u weet wel, die van de quiz) opzettelijk uit op het maken van tenenkrommende tv. Het concept is leuk, de euro en het Eurovisie Songfestival in één klap op de hak nemen. Maar het gezegde luidt ‘twee vliegen in één klap’ en dus niet drie. Want waarom halen ze de moord op de Britse militair er nou bij? We maakten weer een goede beurt bij de eilandbewoners.

Het Journaal (NOS): Herman van der Zandt
Herman van der Zandt is een nieuwslezer die zich niet snel van de wijs laat brengen, zo bewees hij dit seizoen. Werkelijk álles gaat mis in dit NOS-journaal, maar Herman houdt zich dapper staande tegenover de golf van ongemakkelijkheid die hem overspoelt. Aan het eind zorgt hij er bovendien persoonlijk voor dat de weermannen en -vrouwen voor hun baan moeten vrezen: “Het weer dan nog misschien? Nou u weet vast zelf ook wel dat het koud is”.