Spring naar de content

Joran van der Sloot verheugt zich op trouwerij met Leidy

Ik wil snel uitslag van dat hoger beroep. Normaal duurt het een maand, maar omdat er zo veel aandacht van de media is voor mijn zaak, denkt mijn advocaat dat het eerder zal zijn.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Vis

En terecht dat ze ook iets voor mij doen, mijn verzoek om aanwezig te zijn in de rechtszaal wezen ze ook al af, losers. Het gaat toch over mij of niet soms? Over mij, en over Stephany Flores natuurlijk, maar vooral over mij. Hoezo zou ik dan niet bij die zitting mogen zijn? Focking Peruaans rechtssysteem. Ze begrijpen het verschil tussen doodslag en moord niet eens. Ik heb het niet met voorbedachten rade gedaan, als het hoger beroep me daar gelijk in geeft, hoef ik maar 15 jaar te zitten in plaats van 28. Om de straf omlaag te krijgen, heeft mijn advocaat gezegd dat ik spijt heb en een familie en een toekomst wil opbouwen.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Met mijn schatje. Twee jaar geleden zag ik haar voor het eerst en ik wist meteen dat zij de juiste was. Ik zie dat aan de ogen van die dushies, Stephany en Natalee hadden dat ook: een combinatie van nieuwsgierigheid en verlangen. Een verlangen naar aandacht en spanning. En daar speel ik op in. Leidy keek naar me met een bepaalde hunkering. De eerste paar dagen liet ik haar kijken, hard to get speel ik dan. Toen ik hoorde dat trouwen met zo’n meisje mij de Peruaanse nationaliteit zou geven, ben ik begonnen aan mijn plannetje.

Haar inpalmen ging zo makkelijk, ik heb natuurlijk ervaring, maar Leidy was echt too easy. Het is ook een unieke omgeving hier in de Piedras Gordas hè, zo afgezonderd, geen ouders of vriendinnen die haar afleiden. Ik hou ervan als een meisje zich op mij stort, het is alsof mijn voeten loskomen van de grond en ik boven iedereen uitstijg, een koning voel ik me dan. En nu het er naar uitziet dat mijn plan gaat lukken, word ik nog opgewondener.

Trouwen, ik had nooit gedacht dat ik me daar op zou verheugen – trouw zijn enzo, niks voor mij -, maar echt, ik zie nu alleen maar voordelen. Ze komt elke vrijdag langs en voor de rest heb ik hier – binnen de muren – alle vrijheid. Ideaal. Maar het allerbruutste is: als ik met haar trouw, kan Amerika de schijt krijgen, no way dat een uitlevering er dan nog in zit. Ha, het is een briljant plan, míjn plan.

 

Schrijfster Carlijn Vis kruipt wekelijks ‘in de huid van’ iemand die in het nieuws is. Deze week: Joran van der Sloot, die deze maand in de gevangenis zal trouwen met zijn verloofde Leidy. De Piedras Gordas-gevangenis bevestigde dat alle benodigde papieren binnen zijn. Afgelopen week diende ook zijn hoger beroep. Advocaat Altez verwacht binnen een week de uitspraak.

Onderwerpen