Sergio van Dijk uit Assen laat zien dat je dromen moet nastreven

Tim Cardol 6 jun 2013 Sport

Beste Sergio van Dijk, 

Gefeliciteerd! Niet met het feit dat je vrijdag mag aantreden tegen Engels kampioen Robin van Persie of Champions League winnaar Arjen Robben. Nee, gefeliciteerd met de prijs voor Indonesisch Atleet van het Jaar. Niet gek voor een voetballer met Helmond Sport en FC Emmen op z’n CV.

Ik geef toe, ik zou hebben getekend voor een carrière in het Univé Stadion, maar mijn voetbalcarrière heeft zich geparkeerd in de reserve vijfde klasse van het zaterdagamateurvoetbal. Toch zal ook jij destijds moeten hebben erkend dat Helmond en Emmen op vrijdagavond niet het podium zijn waar jij je momenten van glorie moest gaan beloven.

Voor veel, zo niet de meeste voetballers is dit de realiteit. Ze zetten een kek filmpje op een sociaal medium, ze lopen braaf dagelijks hun rondjes over het sportpark, laten zich uitkafferen door een trainer die ook weet dat het niet beter gaat worden en langzaam, jaar na jaar, daalt het besef in dat dit wel eens het eindstation van een eens veelbelovende carrière kon zijn.

Daar kan je het dan bij laten. Je kunt een maatschappelijke carrière gaan nastreven, je kunt in je vrije tijd een opleiding sportmanagement oppakken zodat je in ieder geval ook na je voetbalcarrière van een inkomen verzekerd bent. Maar geef toe Sergio, met een baan als commercieel manager bij Helmond Sport ga je de geschiedenisboeken niet halen.

Jij zag dat, jij weet dat iedereen ervan droomt om te kunnen vertellen aan z’n kleinkinderen dat hij ooit tegen ’s werelds besten mocht aantreden, op het allerhoogste podium te worden aanbeden door jonge voetballertjes die allemaal de droom hebben die jij, Sergio van Dijk uit Assen, ook ooit had.

En dus besloot je te vertrekken. Weg uit de halflege stadions van de Jupiler League. Weg van de Hollandse middelmaat. Via Australië, kwam je terecht in Indonesië, je tweede thuisland. Sergio van Dijk uit Assen werd @Serginhovandijk uit Bandung, West-Java.

Nu sta je morgen als Atleet van het Jaar tegen voetballers die het afgelopen jaar het mondiale voetbal hebben gedomineerd. Je schuift aan in talkshows om te vertellen hoe je straks denkt de defensie van het grote Oranje te ontregelen. In het Stadion Utama Gelora Bung Karno in Jakarta zullen meer dan 80.000 mensen je naam scanderen als je scoort, ook als het daarmee 7-1 voor Nederland wordt.

Helmond Sport, FC Emmen, Queensland Roar, Adelaide United, Persib Bandung en straks toch gewoon shirtje ruilen met Robin van Persie. Jij laat zien dat het loont om altijd je dromen na te blijven streven. Heel veel succes morgen Sergio, ik hoop dat je scoort.

Reageer op artikel:
Sergio van Dijk uit Assen laat zien dat je dromen moet nastreven
Sluiten