Spring naar de content

Nieuwe internethype: Bertha (90 jaar, 16 Jupilers per dag)

We liken haar met tienduizenden tegelijk: de 90-jarige Bertha uit het Vlaamse Dilbeek (niet te verwarren met Bertha 38). Bertha De Bot kreeg voor haar verjaardag negentig kratten Jupiler van haar familie. Veel, dacht u? Welnee, het omaatje heeft het bier ruim voor de houdbaarheidsdatum op: ze drinkt al sinds haar 17e zestien flesjes Jupiler per dag!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

“Ik verzet twee bakken per drie dagen, maar ik word nooit zat,” zei Bertha tegen Het Nieuwsblad dat haar opzocht in haar tuin vol bierkratten. Bertha drinkt haar eerste pintje – altijd direct uit het flesje – pas om 11 uur ‘s morgens. “Want dan is de mevrouw van het Wit-Gele Kruis weg. En om acht uur ‘s avonds stop ik. Dat betekent dat ik om de drie kwartier een flesje opentrek. Maar denk niet dat ik waggel op het einde van de avond. Ik ga nog altijd met de trap naar mijn slaapkamer.”

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Fans van Bertha begonnen de Facebook-pagina Bertha drinkt iedereen onder tafel, die momenteel tientallen likes per minuut scoort. Fotofuckers weten ook wel raad met de bejaarde bierdrinkster: zo is ze inmiddels te zien als krattenkasteelbouwer en zwemster.

Dit is de tweede keer in twee weken dat Jupiler ongewild in het nieuws komt door de sociale media: eind mei kreeg een boze Jupiler-drinker de lachers op zijn hand nadat hij zijn klachtenbrief op Facebook zette. De brief-met-instructies sneeuwbalde al snel naar 50.000 likes.

Onderwerpen