Spring naar de content

De beste tv-programma’s zie je in komkommertijd

Komkommertijd is allang geen echte komkommertijd meer. Al jaren worden we getrakteerd op misschien wel fijnere televisie dan tijdens de reguliere maanden. En Matthijs van Nieuwkerk mag dan al met vakantie zijn, bij de commerciëlen werken ze gewoon wat langer door.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Olga Kortz

Jokertje
Zo heeft Jokertje in Jokertjes Jawoord het jawoord nog altijd niet gegeven. Jokertjes Jawoord is een beetje de masculiene variant van Barbie’s bruiloft. Jokertje gaat samen met zijn drie beste vrienden, Sterretje, Matsoe Matsoe en de onbekende Ricardo naar Las Vegas om een vrijgezellenvakantie te vieren. Iedere dag verzorgt een andere vriend het programma. Veel variatie zit daar niet in; de enige uitdaging die er voor Jokertje is, is het weerstaan van alle verleidingen. En dat zijn er nogal wat. In Las Vegas lijkt op iedere vierkante centimeter een geil wijf te staan, die haar gezicht, haar borsten of haar kruis in je gezicht wil drukken. En anders zijn het de hamburgers die ze verkoopt, de shotjes, of andere spullen die je helemaal niet nodig hebt.

Matsoe Matsoe: een mooie gek
Ricardo is er ook niet zo van, maar Matsoe Matsoe en Sterretje lijken de tijd van hun leven te hebben. Er was een tijd dat Oh Oh Cherso op TV was. Toen al had ik een zwak voor Matsoe Matsoe. Ik begreep niet helemaal waar dat vandaan kwam. Vandaag verwoordde iemand het op de Facebookchat (AIVD lezen jullie mee?) als volgt: ‘Sterretje is platte baas die we allemaal kennen, Jokertje is eng dom en Matsoe Matsoe is gewoon een brute baas. Hij praat nasaal, heeft verbale humor, vindt Jokertje een mongool en is tikje arrogant. Gewoon een mooie gek.’

Matsoe Matsoe is gewoon een mooie gek, laten we het daar op houden. Hopelijk behouden ze Matsoe Matsoe ook in de volgende realityshow van Jokertje. Alweer een show? Ja. Jokertje wil na zijn HBO-opleiding Facility Management namelijk naar Cambridge. Het lijkt hem mooi zijn studiecarrière af te sluiten op de universiteit. We willen niet openlijk twijfelen aan Jokertjes capaciteiten. Dat zou flauw en voorbarig zijn. Dus we zien uit naar dit nieuwe avontuur, en de verbale humor van Matsoe Matsoe, natuurlijk.

De zomerhit: Heel Holland Bakt
Ook kunnen we van alles beweren over Omroep Max  (stomme naam) en de baas van Omroep Max (gaat te vaak onder het solarium), toch flikken ze het weer. Heel Holland Bakt. Een afvalrace onder leiding van Martine Bijl, met iedere week een aantal bakuitdagingen. De kandidaten, opvallend veelal werkzaam in de zorg, zijn tussen de 27 en 60+. Allemaal ontzettend ambitieus, niet allemaal even kundig. Wat taferelen oplevert waar we onze vingers bij aflikken. Daar hoeven we die taarten niet eens voor te ruiken. Onze favoriete kandidaat: Evert (62), gepensioneerd. Die sinds hij gestopt is met werken werkelijk besmet is met het bakvirus. Gaat hij het halen tot de finish?

Zielenknijpen
Niet nieuw, wel een oude komkommerfavoriet: In therapie. Dit jaar uitgezonden op onmogelijk tijdstippen, rond de klok van 01.00u ‘s nachts. Met Jacob Derwig, Halina Reijn, Peter Blok en Kim van Kooten. Toch alleen vanwege deze namen al een reden om bij nachtelijke slapeloosheid te kijken.