Spring naar de content

De vijf beste parodieën op Daft Punk’s Get Lucky

Sinds Daft Punk in april een glorieuze comeback maakte met Get Lucky worden we doodgegooid met het nummer – want als zelfs Radio 1 de nieuwe Daft Punk aan een analyse onderwerpt is het einde zoek natuurlijk.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

En bij ieder lied dat een hype wordt volgt dan een stroom aan geslaagde en minder geslaagde varianten/parodieën (zo constateerden wij al eerder). Omdat door de bomen het bos niet meer te zien is selecteren wij de vijf parodieën van Daft Punk’s Get Lucky die u volgens ons gezien moet hebben:

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

5. Mariachi-versie
Niet als parodie bedoeld, maar toch erg grappig. Een stel Mexicanen, die waarschijnlijk geen woord Engels spreken, spelen in een traditionele muziekstijl het nummer van Daft Punk. Dit levert een hilarische en aandoenlijke interpretatie op van “Uruapan mexican loqui”, zoals ze het zelf noemen.

4. De verklote versie
Mooi is het zeker niet, maar goed gedaan is het wel: de ‘shredded’ versie. Het lijkt of Pharrell Williams en de leden van Daft Punk een stel amuzikale idioten zijn dat het toch wil maken in de muziekwereld. Heerlijk droog.

3. A capella-versie
Iets minder grappig, en des te meer knap: a capella. Normaal denk je aan een grote groep mannen die ouderwetse nummers vertolken. Maar deze jongen doet het gewoon in zijn eentje, met een popnummer.

2. De kattenversie
Katten doen het altijd goed op het internet, en dat dachten deze twee dames ook. Ze hebben Get Lucky omgetoverd tot een ode aan hun katten. Mooi zingen kunnen ze niet, ze mogen wel wat meer autotune gebruiken, maar kattenliefhebbers zullen zich zeker herkennen in deze tekst.

1. De ‘evolutie’-versie
Hoe zou Get Lucky hebben geklonken in de hippietijd van de jaren zestig? Of in de house-periode van de jaren negentig? Deze ‘parodie’ laat het zien: van de jaren ’20 van de vorige eeuw tot de jaren ’20 van deze eeuw. Knap gedaan, en interessant om te zien hoe de muziek steeds elektronischer is geworden.