Spring naar de content

Nadine Faber schildert de iconen van de moderne tijd

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: de 33-jarige Nadine Faber uit Amsterdam.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Kunstenares Nadine Faber (Beilen, 1980) studeerde onder andere Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde haar master Schilderijenrestauratie in het Ateliergebouw van het Rijksmuseum. Vanaf 23 juni exposeert ze in kunstgalerie Arts de Boer in Amsterdam met haar hedendaagse, iconische portretten.

Over haar werk:
“Mijn schilderijen kunnen gezien worden als hedendaagse iconen. Zowel mijn schildertechniek – laagopbouw door middel van dunne streepjes met een klein kwastje – als het gebruik van eitempera, goudverf en bladgoud is een verwijzing naar de middeleeuwse iconen.”

“Het schilderen zelf is voor mij een soort van meditatie. Net als bij de oorspronkelijke icoonschilderkunst gaat het bij mij niet alleen om het eindresultaat of de letterlijke afbeelding die te zien is. Ik probeer de kijker impliciet aan te sporen om verder te kijken dan alleen het gezicht dat is verbeeld. Een voorbeeld hiervan is het dubbelportret van Einstein en Heuer (algemeen directeur van CERN), gemaakt ten tijde van de lancering van de deeltjesversneller in Genève.”

Meer werk van Nadine Faber vindt u hier.


Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in de reguliere Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.

——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
  
Volg HP/ De Tijd op Facebook