Spring naar de content

Achter de schermen bij Facebook-hit ‘Make That The Cat Wise’

Lachen om steenkolenengels is niet nieuw – zie het boekje I Always Get My Sin – maar Facebook-hit Make That The Cat Wise geeft er met shitfunny tekstballonnen een frisse draai aan. Waarom heeft de pagina – 168.000 fans and counting – zo’n succes? Wij vroegen het de anonieme makers.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Uit hoeveel mensen bestaat jullie team?
“Twee mensen.”

Wat is jullie achtergrond?
“Wij zijn twee vrienden tussen de 25 en 30 jaar, die voor de lol een humorpagina op hebben gericht. We hebben altijd al deze humor gehad, en we wilden daar graag invulling aan geven op Facebook zodat anderen hier ook mee kunnen doen. Deze pagina is binnen negen maanden hard gegroeid. Ik denk omdat vele bekende Nederlanders en politici de fout in zijn gegaan in het buitenland. En dit komt uitgebreid in het nieuws.”

Waarom verkiezen jullie de anonimiteit?
“Tja, het is eigenlijk zo gelopen. Wij hebben allebei een fulltime baan en we hoeven ook niet per se op de voorgrond te treden. We hebben gewoon veel lol in wat we doen en zolang er veel mensen blij mee zijn, zijn wij ook tevreden.”

Welke plaatjes zijn het succesvolst?
“Wat het beste werkt, zijn de plaatjes die op zichzelf al grappig zijn en waar dan ook een grappige tekst bij verzonnen wordt.”

En wat werkt niet?
“Het is lastig om te zeggen wat echt niet werkt. Het is maar net wat degene die het plaatje ziet als leuk ervaart. We hebben wel plaatjes die minder geliked worden, maar dit ligt meestal aan het feit dat de teksten te lastig zijn. Hierdoor begrijpen mensen de grap in het plaatje niet.”

Wat is je persoonlijke favoriet?
“Deze.”

Zijn jullie van plan je populariteit te verzilveren? 
“Halverwege september komt ons eerste boekje op de markt met allemaal nieuwe plaatjes en verhalen. Voor de rest hebben we laatst tegeltjes gemaakt en zo hebben we nog een paar kleine projecten lopen. Aangezien we dus allebei al een baan hebben, laten we alles op ons af komen en we beslissen op het moment zelf waar we wel of niet aan meewerken.”

Dit zijn onze favorieten van de afgelopen weken: