Wat er gebeurde tijdens de mishandeling van Nigella Lawson

Olga Kortz 18 jun 2013 Nieuws

Lieve Nigella, 

Gistermorgen bereikte mij het bericht dat jouw man je dit weekend naar de keel gevlogen is. Daar is op zich niets merkwaardigs aan, in gezonde huwelijken vliegt men elkaar regelmatig naar de keel. In ongezonde huwelijken overigens ook. Het is niet het geweld dat een huwelijk doet stranden. Het is het gebrek aan zuurstof.

Jullie huwelijk schat ik in als een gezond, benijdenswaardig, huwelijk. Jullie kunnen het je permitteren te lunchen in restaurants. Jullie koesteren ieder jullie eigen hartstocht. Jouw hart ligt bij het koken. Het hart van jouw man bij een bak cereals en een sigaret. Jouw man geeft niet zoveel om haute cuisine. Jij accepteert hem daar in. Ik vind dat gezond klinken. Dat jouw ex-man overleed aan keelkanker hoeft nog niet te betekenen dat jij je huidige man zijn sigaret ontzegt. Jullie krijgen genoeg zuurstof, want jullie laten elkaar vrij, zoals men elkaar in een modern modelhuwelijk vrij laat.

Dit weekend ging het mis. Jullie zaten in een bekend Londens etablissement dat Pippa Middleton en Simon Cowell ook tot zijn gasten mag rekenen. Ik moet me vanaf nu beroepen op ooggetuigenverslagen, maar de Engelse boulevardpers staat erom bekend hard te werken. Alles te geven. Geen kanaal onbemand te laten zolang het van belang kan zijn voor de berichtgeving. In de ooggetuigenverslagen lees ik dat op een bepaald moment jouw man, Charles Saatchi, die vaak wordt aangeduid als ‘de steenrijke Charles Saatchi’, jou bij de keel greep. Jullie zitten in het restaurant altijd aan dezelfde tafel, bij het raam, omdat jouw man het op prijs stelt om te roken. Tijdens jullie verhitte gesprek tikte hij al zenuwachtig met zijn sigaret tegen de tafel. Of hij zijn sigaret eerst opgerookt heeft voordat hij jou bij de keel greep, vertelt het verhaal niet. Wat zo goed als zeker is, is dat jij hem tijdens dit vergrijp probeerde te kalmeren, je kuste zelfs zijn hand. Je sprak hem toe zoals men een klein kind probeert te sussen. In jouw ogen was veel angst te zien, menen de getuigen.

Hoe dan ook greep niemand in. Uiteindelijk verliet jouw steenrijke echtgenoot met een schuldige blik het restaurant. Jij huilde. Jullie vertrokken in dezelfde auto, wel werd jij later voor jullie huis (een verbouwd pakhuis van 12 miljoen pond, in de wijk Chelsea) gespot met een koffer en jouw zoon, terwijl jullie in een taxi stapten. Ik ga er vanuit, lieve Nigella, dat je er tussenuit bent om adem te halen. Te wachten tot de striemen in je nek een beetje zijn bijgetrokken en jouw echtgenoot zijn excuus heeft aangeboden. Hij had te driftig gerookt, hij kreeg te weinig zuurstof, en hij vloog jou zonder dat hij op dat moment precies wist waarom, naar de keel. Bereid een bakje cereals, zodra je terug bent. Geef hem het nursery food waar hij zo gek op schijnt te zijn. En alles zal weer bij het oude zijn.

Liefs,

OK

Reageer op artikel:
Wat er gebeurde tijdens de mishandeling van Nigella Lawson
Sluiten