Spring naar de content

Hippe Hillary Clinton for President (in 2016)

Barack Obama is pas een aantal maanden aan zijn tweede termijn als president van de Verenigde Staten bezig en een nieuwe verkiezing is voorlopig dus niet aan de orde. Het Grote Speculeren echter wel. Want wie wordt de kandidaat namens de Democraten?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Pieter Yspeert

Een naam die veelvuldig wordt genoemd is Hillary Clinton. De vroegere First Lady, senator, presidentskandidate (ze verloor zoals u weet van Barack Obama) en minister van Buitenlandse Zaken tijdens de eerste ambtstermijn van Obama, is nog altijd behoorlijk populair aan de andere kant van de Atlantische Oceaan.

Geen nieuwe poging
Zelf hield ze zich sinds haar vertrek van het politieke toneel op de vlakte over haar professionele toekomst. Sterker nog, ze maakte duidelijk geen nieuwe poging te gaan doen de eerste vrouwelijke president te willen worden, al zijn er voldoende tekenen dat ze zich wel degelijk kandidaat zal stellen (zie fragment hieronder).

Senator Claire McCaskill van Missouri heeft Hillary alvast omarmd als presidentskandidate. In een artikel op www.readyforhillary.com geeft McCaskill haar steun aan Clinton. Opvallend genoeg was ze in 2008 – toen Hillary dus ook voor the Office runde – al vroeg in de race verklaard aanhanger van Obama.

Of McCaskill er ook een sms’je aan heeft gewijd is nog niet bekend. Het zou goed kunnen van wel. Immers, ook Hillary Clinton is nog helemaal bij de tijd. Dat bleek vorige week, toen ze een heuse selfie postte.

Een ‘selfie’ van Hillary met dochter Chelsea Clinton

Download de gratis app van Tablisto om ons maandblad op uw tablet te lezen
Volg HP/ De Tijd en Pieter Yspeert op Twitter
Volg HP/ De Tijd op Facebook