Spring naar de content

Kijken naar blote benen is ook leerzaam

Mogen jonge meisjes op school héél korte broekjes aan? Daarover ging onder andere op woensdagavond de discussie bij Knevel en Van den Brink
Ja, vind ik.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Pauline Bijster

Na het bekijken van de uitzending dacht ik twee dingen.
Eén. Er wordt gesproken over de vraag of het smaakvol is. Natuurlijk is dat het soms wel en soms niet. Het ene meisje van vijftien ziet er namelijk heel anders uit dan het andere meisje van vijftien in een kort broekje, met een naveltruitje of diep decolleté. Sommige zijn op die leeftijd nog magere latjes met jongenslichamen, andere hebben voluptueuze rondingen, of zijn zelfs al (te) dik.
Ik denk dat deskundigen en ouders en schoolhoofden zich hier helemaal niet mee hoeven te bemoeien: want als er één plek is op de wereld waar mensen elkaar genadeloos, bot, direct, met flauwe grappen of roddels of gewoon op de man af, de waarheid vertellen is het wel de middelbare school.
Dus die kids laten elkaar wel merken wat ze van elkaars outfits vinden. Of het smaakvol is of niet.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Oja, en nog iets. Afgelopen lente zag ik juist een nieuwe trend op straat onder tienermeisjes: lange maar extreem strakke, aansluitende, stretch, spijkerbroeken met een kort shirt erboven. Niets is dan bloot, alles bedekt. Maar zo’n extreem strakke, aansluitende stretch spijkerbroek over knap gevormde vijftienjarige billen is dus echt héél sexy. Misschien wel sexier dan een kort broekje. Als ik een man was, zou ik ernaar fluiten. Tenminste naar omkijken.
Als je lange broeken ook al zou moeten verbieden, blijft er niet zoveel te dragen over.

Twee. Laten we uitgaan van de smaakvolle korte broekjes bij de meisjes die het kunnen hebben. In de uitzending wordt de vraag gesteld of het niet zielig is voor jongens (en wellicht voor de meester), omdat ze erdoor afgeleid raken (oppert Beatrijs Ritsema). Maar dat die meisjes het helemaal niet doen voor de jongens maar voor zichzelf en voor elkaar (meent Marlies Dekkers).
Of ze het nu doen voor de jongens of niet: waarom zouden we die jongens dat plezier willen ontnemen? School zelf is al zo saai. Dodelijk saai bij sommige vakken. Dus je gaat blowen in de pauze, of spijbelen. Of: je klasgenoten bekijken.

Verlekkerd naar lange blote benen op de gang kijken, heimelijk verliefd raken op dat ene meisje of die ene jongen die toch nooit verkering met je wil.
Laten we hen dat lolletje nou niet ontnemen. Je bent precies op die leeftijd dat sexy interessant wordt. Je bent op de leeftijd dat je constant verliefd moet zijn. Dat je wegdroomt bij Frans en erop los fantaseert bij economie. Dat je ‘zuchtmeisje’ of ‘droommeisje’ een minstens even grote inspiratiebron is als wiskunde.
Dat hoort óók bij school.