Spring naar de content

Virtual reality-seks: porno met een helm op

Wanneer had u voor het laatst seks met een helm op? Noem me ouderwets, ik dus nog nooit. Maar daar komt verandering in als het aan de Belgische gameontwikkelaar Wicked Paradise ligt. Het bedrijf ontwikkelt een levensechte seksgame, alleen toegankelijk met een helm.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Eva Bosgraaf

Virtual reality-bril
Nou is het wat oneerbiedig om de virtual reality-bril Oculus Rift een helm te noemen, want eerlijk is eerlijk: het prototype van het ding lijkt meer op een veredelde skibril. Of een laskap, zo u wilt. Feit is dat de Oculus Rift as we speak voor een slordige 16 miljoen dollar aan private investeringen in elkaar gezet wordt. En ergens in België werkt een klein bedrijfje dus aan een seksgame om te ‘spelen’ op dat ding.

Het spel, dat ook Wicked Paradise zal gaan heten, zal ‘s werelds eerste erotische spel worden waar de speler bijna letterlijk in op kan gaan. Of zoals het bedrijf zelf stelt: ‘in plaats van een erotisch boek te lezen of een film te kijken waarin de hoofdpersoon erotische avonturen beleeft, wórd je in het spel dat hoofdpersoon’. En: ‘In Wicked Paradise zit je niet te kijken naar iemand die plezier heeft, je hebt het zelf’.

Oprecht geil
De gameontwikkelaar werkt nu eerst aan een versie waarin die hoofdpersoon een man is, maar op de Facebookpagina van het bedrijf staat al te lezen dat er ook een versie vanuit een vrouwelijk perspectief in de maak is. In een interview met de road to vr zegt hoofdontwikkelaar Jeroen Van den Bosch dat het belangrijk is dat spelers een band scheppen met de karakters uit het spel. Als dat lukt, lukt het ook om ‘oprecht geil’ te worden van een virtuele vrouw in een virtuele wereld, aldus Van den Bosch.

‘Yes, it’s loaded
Ik ben geen gamer, dat zal ik direct toegeven. De laatste keer dat ik echt volledig opging in een spelcomputerspel was met Grand Theft Auto, in een vooroorlogse versie. Vol overgave reden Tommy Vercetti en ik op jaren tachtig deuntjes door de straten van Vice City terwijl we onze wapens leegschoten. Tommy en ik hebben heel veel tijd doorgebracht en we hadden het verschrikkelijk goed samen. Maar er was geen haar op mijn hoofd die ooit overwogen heeft om na onze avonturen Tommy ook nog even uit te nodigen voor een potje brommers kiek’n.

En dat was nog terwijl Tommy en ik niet eens een helm nodig hadden om een goede band met elkaar op te bouwen. Hoe fascinerend virtual reality en de mogelijkheden van bijna-echte paralelle gamewereld ook zijn: ik vind het maar een potsierlijk beeld, geil met een enorm gevaarte op het hoofd.

Wanneer had u voor het eerst seks met een helm op? Noem me preuts, maar ik hoop dat het bij mij nooit zover zal komen.

Onderwerpen