Spring naar de content

Rihanna bekent: ik rookte die joints niet zelf op

Heel Amsterdam moest weten dat ik in da house was. Het liefst heel Nederland, zei mijn manager, moest te doen zijn volgens hem, zo groot is het hier niet.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Vis

Dus, hup naar de coffeeshop en een foto van mezelf met twee dikke blows op Instagram gezet, de onschuldige tekst ‘I’m also just a girl’ erbij en klaar was ik, rest van de middag vrij. Het werkte als een dolle, niet alleen Nederland, maar de hele wereld valt over zo’n foto. Easy PR noem ik dat, manager Jay-Z ook weer tevreden.

En dat wil ik graag zo houden, want hij was woest op mij toen hij hoorde dat ik me weer liet bangen door Chris Brown. Ja, ik begrijp dat het ingewikkeld is, maar ik ben nou eenmaal niet zo’n angel als zijn vrouw. Ik hou van seks, joints, tattoos en leder. Zo heeft hij me zelf gemaakt, Good girl gone bad, zo wilde hij me in de markt zetten.

Hoe ruiger, hoe beter, ik moest ver weg blijven van het smetteloze imago van Queen B. Top plan, ik rijg graag wat ringen aan m’n vingers, nepnagels erop, badboy boyfriend, stripperdansjes en heb een goede reden om structureel te laat te komen op mijn eigen concerten. Alles voor het imago. Riri doet lekker waar ze zin in heeft, zolang de blogs dat schrijven, is hij tevreden.

Logisch ook, de strategie werkt. Ik heb meer Facebook-vrienden dan zijn vrouw, en ook dan Justin Bieber, wie had dat gedacht. Al die kleine fans, begrijp ik ook geen reet van. Ik ben toch het slechtste voorbeeld voor zo’n kind? Onbegrijpelijk dat ouders hun dochters meenemen naar mijn concert, ik maar met mijn handen langs mijn borsten en mijn kruis wrijven, en ondertussen zie ik allemaal kleine meisjes in de zaal.

In Birmingham ben ik te ver gegaan met het bad girl image, zei Jay. Was het nou echt nodig om die fan een knal voor z’n kop te geven? Ja, hij zat aan me. Oprotten, dat heb ik een keer eerder laten gebeuren en dat was de laatste keer. Maar ik zal me voortaan inhouden, daarom rookte ik die twee joints ook niet zelf op.

 

Schrijfster Carlijn Vis kruipt wekelijks ‘in de huid van’ iemand die in het nieuws is. Deze week: popzangeres Rihanna naar aanleiding van haar twee concerten in de Ziggodome. En de foto van zichzelf met twee joints die ze vlak daarvoor op internet zette.