Spring naar de content

Daniel de Ridder is terug. En hoe

Soms kiest men, zonder dat precies kan worden achterhaald hoe die besluitvorming eigenlijk tot stand is gekomen, een gemeenschappelijke vijand of idool. Zo is het mij eens overkomen dat ik terug reed van vakantie en bij de benzinepomp de Playboy aanschafte. Ik beleefde een feministische periode en ik liet het niet na de tegenstrijdigheid van die stroming op te zoeken en te benadrukken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Olga Kortz

Tot mijn verbazing zag ik dat ene Britt Dekker het covermodel was. Ik kende Britt niet, die hele kermis was aan mij voorbij gegaan. Britt was omarmd door zoveel mensen dat de Playboy er zelfs zijn schoonheidsideaal voor aan de kant schoof. Ik als startend feminist had daar nog geen mening over, ik kon mij enkel bijzonder verwonderen.

Paul de Leeuw is niet langer gewenst
Onlangs ben ik weer een tijdje weg geweest. Om de beschuldigingen voor te zijn: sommige mensen gaan op vakantie omdat ze geld over hebben. Ik ga er tussenuit omdat ik uit geldgebrek mijn huis verhuur aan toeristen die mijn huis wel kunnen betalen. Ik logeerde bij een goede vriend in België. Zonder hier al te lang bij stil te staan: ik kwam terug van mijn reis en opeens was Paul de Leeuw niet langer gewenst. Van allerlei kanten werd hem gevraagd ermee te stoppen. Ik was nog in de veronderstelling dat Paul de Leeuw internationaal aan het doorbreken was en dat hij inmiddels meer god dan mens was. Mijn inschatting bleek verkeerd. Paul de Leeuw had afgedaan. Zonder dat ik kon na gaan hoe dit precies besloten was.

De kaaklijn van Daniel de Ridder
Hoe dan ook. BNN heeft zich daar vooralsnog nog niets van aangetrokken. Gisteren werd alweer de 10e editie van Ranking the Stars uitgezonden. Ranking the stars heeft altijd een bijzondere aantrekkingskracht op mij gehad. Denkt men sterren, dan denkt men: Patty Brard. Xander de Buisonje. Ferry Doedens. Georgina Verbaan. Die zaten er allemaal. En Halina Reijn, Isa Hoes, Richard Groenendijk, Tim Hofman, Heleen van Royen en Daniel de Ridder. Daniel de Ridder! Helaas viel hij door de vreemde cameravoering vaak buiten het beeld, ze hadden hem samen met Tim Hofman uiterst rechts op het podium geplaatst, op een plek waar de lens niet kwam, maar de shots die we van hem kregen, wakkerde het bezeten voetbalmeisje weer in me aan. Wat een kaaklijn. Wat een indringend aangezicht.

De ongelukkige klas
Ik raad iedereen aan naar Ranking the Stars te kijken voor de paar shots van Daniel de Ridder. Voor het dichtgespoten botoxgezicht van Patty Brard hoeft men het niet te doen. Of voor het overdreven, bijna zielig aandoende gebrul van Xander de Buisonje. Ik weet niet wat hij compenseert als hij weer met zijn vuist op tafel slaat na een grap, maar Xander probeert een hoop recht te zetten. Van Ferry Doedens word je ook niet vrolijk. Ferry is zich bewust van de camera, en uit angst dat zijn geforceerde grap niet gevangen is, voert hij deze een paar keer uit. Met tenenkrommende gevolgen. Het pruilgezicht van Isa Hoes maakt de klas vol getroebleerde geesten compleet. Georgina Verbaan en Heleen van Royen zijn braaf in zichzelf gekeerd naast dit hele stelletje, het is haast niet voor te stellen.

Het doet er allemaal niet zoveel toe. Daniel de Ridder is daar ook. Ik stel voor dat Daniel de Ridder als ik straks terug kom van vakantie de grootste van Nederland is. Een eigen programma heeft. Dat dagelijks wordt uitgezonden. Iedere cover siert. En dat ik hem dan toevallig een keertje tegenkom. En hij in mijn oor fluistert dat hij transfervrij is.