Spring naar de content

Patty Brard over beeldvorming: ‘Ik denk heel goed na over wat ik doe’

Twee jaar geleden leek ze uitgerangeerd. SBS 6 hield grote schoonmaak en ontsloeg haar als presentatrice van Shownieuws. Inmiddels wordt er door zowel RTL als SBS weer aan haar getrokken. De centjes uit showbizzland stromen tegenwoordig weer royaal binnen. In het zomernummer van HP/De Tijd (3 juli in de winkel) bespreekt Patty Brard de beeldvorming rond haar persoon.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Maar ook collega’s komen aan bod, zoals Tatjana Simic (‘Zij is heel erg, ja hersenloos. Sorry dat ik het zeg. Eigenlijk net niks kunnen. Ze zei tegen Willie van de Kerkhof: “Hoe was het vroeger toen je nog fietste?”), Beau van Erven Dorens (‘Hij neemt het te serieus volgens mij. Hij wil niet voor lul staan. Terwijl hij juist enig is als hij nat gaat. Als ze gaan aftellen bij Shownieuws kijkt hij vaak heel serieus. Dan zeg ik bij 2: “Het is geen Nova.” Dan ligt hij helemaal in een deuk. Ik snap heus wel dat je met zijn achtergrond liever Barend & van Dorp doet, maar ja, het loopt zoals het loopt.’) en de neiging van Matthijs van Nieuwkerk om met petjes, zonnebrillen en gebogen schouders over straat te gaan (‘Dan denk ik wel: rustig aan man, je bent Matthijs maar.’)

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Iedereen wil zien hoe dik ik ben in een badpak
Over haar eigen beeldvorming denkt Brard wel degelijk na. ‘Als ik van zo’n duikplank moet, dan weet ik gewoon dat het een hit kan worden. Dat is een onderbuikgevoel. Maar dan moet ik wel per se een badmuts en een knieband met zwarte pailletten hebben. Achter de schermen vinden ze me daarom vaak heel lastig, maar ik ben er dan zo van overtuigd dat die look goed is. Dat plaatje van mij gaat nu ook niet voor niets de hele wereld rond. Het is een soort Absolutely Fabulous-look.

Hetzelfde geldt voor de persfoto’s. Daar moesten we met z’n allen in badpak op. Ik zeg: Tuurlijk niet! Dan gaat toch niemand meer kijken? Iedereen wil zien hoe dik ik ben in een badpak op een duikplank, dat ga je dat toch niet op de foto weggeven? Dat zijn gewoon dingen die je met de jaren leert.’ ‘Het is geen toeval. Ik denk heel goed na over wat ik doe.’

Assistentje spelen
Ondanks dat wordt Brard naar haar mening te vaak ingehuurd als de jus van een programma: ‘Toen ik destijds bij de Uri Geller Show aangaf dat ik meer wilde, werd daar door het toenmalige management heel denigrerend over gedaan. “Dus jij wilt geen assistentje meer spelen,” zeiden ze. Assistentje? Ga zelf lekker met een komkommer op je hoofd zitten. Dat bedoel ik dus met altijd de jus zijn, je wordt nooit serieus genomen.’

De zomer-editie van HP/De Tijd ligt vanaf 3 juli in de winkel.