Spring naar de content

Bassie en Adriaan binnenkort aangeklaagd in Amerika?

Er ging een schok door Nederland toen clown Bassie wel niet aankondigde zijn rode neus aan de wilgen te hangen. Generaties zijn opgegroeid met het olijke duo: we leerden het alfabet van ze, alle talen van Europa (‘1,2,3 is un dos tres‘) en hoe we moeten oversteken (‘kijk links, kijk rechts en nog een keer, als je oversteken moet’)

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Edwin van Sas

Maar waar de (op het oog) fatsoenrakkers gaan, komt het gedoe er meestal achteraan. Dat weten de boeven, de belastingdienst en inmiddels ook de autoriteiten in Californië en Nevada. Tijdens de rondreis van het duo door de Verenigde Staten, inmiddels al weer 20 jaar geleden, deed men onder meer Death Valley aan, de heetste plek op aarde. En wat deed die malle clown daar? Hij ging op de motorkap een eitje staan bakken! (de beelden zijn inmiddels voorgoed van het internet gewist dus u zult uw VHS van de Blokker moeten afstoffen voor het bewijs)

Maar zoals we bij het oversteken nog altijd naar links en rechts kijken, bakken we ook eitjes wanneer we in Death Valley zijn:

Maar dat loopt inmiddels de spuigaten uit. Want eitjes bakken lukt niet, en schoonmaakploegen hebben hun handen vol aan het opruimen van smurrie en eierdozen op parkeerplaatsen in Death Valley.

We zijn schieuwnierig of de (bijna) pensionado’s al zenuwwappig zijn, want naar goed Amerikaans gebruik kunnen ze wel eens gesued worden wegens het aanzetten tot vervuiling. Allememachies, als dat maar goed afloopt.