Spring naar de content

Zomeruitverkoop in China: harige benen en halalvergunningen

Op de Chinese variant van Twitter, Sina Weibo, kom je soms opmerkelijke dingen tegen. Een harige panty om mannen op afstand te houden, bijvoorbeeld. Of een lijst met het bedrag aan smeergeld dat Chinese ambtenaren willen hebben voor het verlenen van onterechte vergunningen. Een klein boeket van recente virals in China.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

The Atlantic meldt dat er op het sociale medium sinds vorige week een (onleesbare) lijst circuleert waarop 47 politici en ambtenaren uit Yinchuan staan vermeld. Achter hun naam staat welke vergunning ze hebben verleend en voor welk bedrag aan smeergeld ze dat hebben gedaan. Ter informatie: een illegaal certificaat voor het verkopen van halalvoedsel kost ongeveer 127 euro.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Volgens de krant zijn de Chinezen niet eens verbaast over het feit dát er smeergeld wordt aangenomen, maar wel over de hoogte van het bedrag: men had gedacht dat het omkopen van overheidspersoneel veel duurder zou zijn. Een anonieme Chinees met een account op Weibo weet de zaak treffend te verwoorden: “‘Zelfs als je ze omkoopt, is er geen enkele garantie dat ze je niet meer naaien. Als je hen geen geld geeft doen ze dat op zeker!”

Behaarde benen
Een andere viral op het Chinese medium is onderstaande panty. Juist: een panty met beenhaar. Dit ietwat onfrisse beenbekleedsel is bedoeld voor vrouwen die ‘s zomers een rokje dragen en niet lastig gevallen willen worden door Chinese snoeshanen. Op het internet vraagt men zich terecht af waarom vrouwen in dat geval geen legging of lange broek dragen. Het antwoord daarop wordt door de bedenkers van de kous niet gegeven. Het is in ieder geval weer eens iets anders dan de behaarde poten van een hond die door een panty worden omhuld.

Behaarde benen vrouw

 

Onderwerpen