Spring naar de content

Vakbondsman tegen minister Hennis: ‘Zo neem je nog geen afscheid van een huisdier’

Twaalfduizend man (en vrouw) moet eruit bij Defensie. Een pijnlijke bezuinigingsoperatie waar minister Jeanine Hennis-Plasschaert zich voor gesteld ziet. Drama’s zijn het voor militairen die al hun hele leven bij Defensie werken, tot 35 jaar aan toe. Werknemers die zich met gevaar voor eigen leven en grote loyaliteit hebben ingezet voor hun werkgever.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Daar ga je voorzichtig mee om, zou je veronderstellen, maar dat blijkt niet het geval. Werknemers krijgen standaard ontslagbrieven toegestuurd zonder contactpersoon erop of een handtekening van een leidinggevende, zo meldt De Telegraaf vandaag.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Niet zo netjes vindt ook Jan Kleian, voorzitter van de ACOM, vakbond voor Defensiepersoneel. Vanmorgen luchtte hij zijn hart bij Sven Kockelmann op radio 1, en wond er geen doekjes om. Vakbondstaal zoals het bedoeld is:

‘Ik irriteer me mateloos’
‘Zo neem je nog geen afscheid van een huisdier’
‘Ik hoop dat ze van deze stomme manier van werken leren en in de toekomst op een normale, menswaardige manier afscheid nemen van werknemers’
Ze ziet maar hoe ze het oplost’

Minister Hennis wilde in het gesprek niet reageren op de ziedende Kleian, maar ze zal hem niet kunnen ontlopen: vandaag treffen de twee elkaar nog bij een overleg. ‘Slaat u deze toon ook aan tegen de minister straks, of bent u dan diplomatieker?’, vraagt Kockelmann. ‘Nou, misschien een klein beetje, maar ik blijf meestal zoals ik ben’.

Het belooft een enerverende middag te worden voor de minister.

Het gesprek terugluisteren kunt u hier.