Spring naar de content

De meest irritante Facebook posts voor iedereen die géén vakantie heeft

De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Na nachtvorst in juni is het weer nu eindelijk een beetje zoals het hoort te zijn in hartje zomer: 23 graden en een heerlijk zonnetje.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Menno van Bohemen

Het warme weer is ideaal voor basisscholieren uit het noorden en voor alle middelbare scholieren die vanwege de examens al sinds mei niet meer naar school hoeven. Voor hardwerkende arbeiders die wegens een tekort aan vrije dagen achter een computerscherm in een kantoorpand zitten, is het minder leuk. En je alle irritante Facebook-statussen van vrienden die wél in de zon zitten voorbij ziet komen. De grootste cliché posts op een rij:

Het aftellen kan beginnen
Hier begint het mee: “Nog maar 3 weken eer we eindelijk naar de zon gaan. Kan niet wachten!” Eventueel met een #kannietwachten of #aftellen erbij. Leuk hoor.

Screenshot van de weer-app
Nog zo’n ‘laat de vakantie maar beginnen’ post. Na Instagram en natuurlijk Facebook lijkt de populairste app onder de vakantiegangers de standaard weer-app die op iedere smartphone zit. Als de vakantie nadert neemt het aantal online gedeelde screenshots van de weer-app, en dan met name wanneer er heerlijk weer in het vooruitzicht is, exponentieel toe.

Met de blote benen in de zon
Niet te vermijden: de foto van blote benen in de zon. Fijn dat je lekker in de zon zit met je net iets te bruine benen en een uitzicht waar anderen jaloers op zijn. Maar voegt het iets toe?

In het buitenland? Direct naar de Starbucks!
Er gaan dagen voorbij dat ik niet naar de Starbucks ga. Ik geloof niet in de hype. Het zijn altijd de niet-traditionele koffiedrinkers die afbeeldingen delen van hun hippe latte frappuchino doppio con panna delen op hun wall. Geef ons maar een echte espresso van Italiaanse makelij.

Biertje om 11 uur ‘s ochtends, omdat het kan
Terwijl jij op kantoor de slappe automatenkoffie wegwerkt, tikken je vrienden de eerste Corona’s weg bij hun ontbijt. Begeleidende tekst: Gewoon, omdat het kan.

Sunset
Een prachtige zonsondergang aan het strand is prachtig. En ja, dat levert vaak mooie plaatjes op. Maar op een heldere avond kan zo maar je hele timeline vol staan met foto’s van die rode, gloeiende bal. Helemaal jaloersmakend irritant wordt het wanneer de foto je rond het middaguur bereikt en afkomstig blijkt van de andere kant van de wereld.