Spring naar de content

Vijf tips voor een onvergetelijke staycation

U bent een dief van uw eigen portemonnee als u deze zomer niet op staycation gaat. Staycation? Hoor ik u denken. Staycation ja. Thuis blijven, maar dan in een speelse, Engelse, bewoording.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Olga Kortz

Doe thuis alles wat u op vakantie zou doen. Het schijnt deze week lekker weer te worden. Maar lekker weer is geen voorwaarde. De vakanties op de camping in Frankrijk zijn vaak genoeg in het water gevallen. Toen zat u ook niet de hele dag op Facebook, het gevaar waar men thuis wel snel in trapt.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Wat dan wel te doen? Forbes deed vorig jaar een poging goede tips te geven. Shoppen en tijd doorbrengen met uw kinderen zijn onderdeel van een ideale staycation, lees ik. Ook golfen en naar de bioscoop mogen niet ontbreken op de lijst. Ik zal hier verder maar geen mening over geven, maar ik kan wel een paar betere dingen bedenken.

Pingpongen en Petanque. Uw HP-redactrice weet niet hoe het in de rest van Nederland gesteld is met de pingpongvoorzieningen, maar bij mij in de buurt tel ik toch al twee tafels. En dan heb ik de wekelijkse tafeltennisavond in OT301 nog niet eens meegeteld. Ook een potje Petanque leent zich uitstekend voor het vakantiegevoel. U speelt Petanque op de daarvoor aangelegde veldjes. Of gewoon in het park. Met een beetje mazzel duikelt u hier ook nog een leuke vakantiescharrel op.

Een boek lezen. Boeken zijn een beetje de nieuwe pastamachines. De meeste mensen hebben er een in huis, maar hebben er verder nog nooit gebruik van gemaakt, sommigen weten niet eens hoe ze precies werken. Het is simpeler dan het eruit ziet. U houdt het boek op de goede kant, zodat de letters leesbare woorden vormen. U begint bij het begin en leest van links naar rechts. Het schijnt dat er een paar zeer bijzondere boeken bestaan. Voor tips kunt u zich tot mij persoonlijk richten.

– Mocht de zon schijnen: smeer u in met de Mental Theo mix. Dit is een combinatie van olijfolie met citroensap. U braadt lekker aan en zult sowieso de daarop volgende dagen niet kunnen douchen. Strooi wat zand in uw bed voor een echt schuureffect, en dus vakantiesensatie.

Ga een paar weken alleen om met buitenlanders. Kunt u niet naar het buitenland? Dan haalt u het buitenland gewoon naar u toe. Persoonlijk ben ik niet te genieten in tijden dat ik niets eet, dus misschien is het verstandig pas weer met moslims vrienden te worden na het Suikerfeest.

Doe verder de hele dag niets. Schaf een plastic tuinstoel aan, leg er uw badlaken op en droom een beetje weg. Vergeet uw ouders een kaartje te sturen, of te bellen met de mededeling dat u veilig bent aangekomen. Vergeet uw werk. Vergeet. U zult gelukkig wederkeren.