Spring naar de content

Justyna Pennards-Sycz schept een onwerkelijke werkelijkheid

HP/De Tijd Expo geeft jonge kunstenaars een podium om hun werk te tonen. Waarom? Omdat er veel moois wordt gemaakt én om uw ogen te verwennen. Deze week: de 44-jarige Justyna Pennards-Sycz uit Amersfoort.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Nick Muller

Laatbloeier Justyna Pennards-Sycz (Polen, 1969) studeerde in 2010 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, en werkt thans als beeldend kunstenaar in Amersfoort. Op dit moment is haar werk onder andere te zien op de Zomerexpo 2013 in het Gemeentemuseum in Den Haag.

Over haar werk:
“Mijn werken lijken op het eerste gezicht abstract, maar ik ga uit van de werkelijkheid. Ik begin vanuit foto’s van werelden die van zichzelf al iets afwijkends en vervreemdends hebben. Zoals beelden van Japan na de vloedgolf, of bossen die door het tegenlicht van de zon tegen de bomen een magische uitstraling krijgen. Met deze beelden in mijn achterhoofd schep ik een eigen abstracte wereld, omdat ik de realiteit vaak als absurd en verontrustend ervaar.”

Meer werk van Justyna Pennards-Sycz vindt u hier.Canogou
Canogou
Japan 2
Japan 2
No Landscape 17
No Landscape 17
Oceaan 4
Oceaan 4
Oceaan 5
Oceaan 5
Tsunami 1
Tsunami 1
Tsunami 3
Tsunami 3
Sunrise Paradise
Sunrise Paradise

Ben je een jonge kunstenaar (student of pas afgestudeerd) en heb je tien kunstwerken die je in Expo wilt tonen? Neem contact met ons op.

——
  Download deze gratis app om ons maandblad op uw tablet te lezen
  Volg HP/ De Tijd en Nick Muller
  
Volg HP/ De Tijd op Facebook