Spring naar de content

Jumbo, really? Pepernoten in de zomer?

In het hoge noorden houden ze wel van een beetje competitie. Wie vindt bijvoorbeeld het eerste kievietsei? Wie organiseert de eerste schaatstocht op natuurijs? En: wie verkoopt als eerste pepernoten in zijn winkel?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

De Jumbo die aan De Beren in Groningen is gevestigd valt deze twijfelachtige eer ten deel. En ze zijn er beretrots op. Een woordvoerder van de supermarkt verklaart tegenover OOG TV dat er dit voorjaar al werd gevraagd naar het sinterklaassnoepgoed. Het is dus helemaal niet gek dat er halverwege juli, terwijl Nederland en masse verkoeling zoekt en wordt geteisterd door een hittegolf, al pepernoten in de schappen liggen.

Verbod
Eind augustus 2009 werd de Jumbo al op de vingers getikt omdat de filialen in Groningen en Drachten het snoepgoed al in de schappen hadden liggen. Dat leidde tot hevige protesten op Twitter en Facebook. In juli 2013, nu de pepernoten nóg eerder in de supermarkt liggen dan vier jaar eerder, blijft het vooralsnog oorverdovend stil. Jumbo blijft doorgaan met de verkoop van de kruid- annex pepernoten en het zal een kwestie van tijd zijn eer andere grootgrutters de lekkernij in de winkel verkopen.

En dat is schandalig: pepernoten horen op de koude dagen voor Sinterklaas gegeten te worden, niet op een snikhete zomerdag. Dus Jumbo: doe er wat aan!

Like hier Géén pepernoot tot 1 november.