Spring naar de content

Kate Middleton wist al dat ze een jongen kreeg

Ik hou het nog lekker even voor mezelf, de naam. William en ik hadden een stapel namen voordat ik het ziekenhuis in ging, voor jongens en meisjes natuurlijk, al wist ik al dat die meisjesnamen nu niet van pas zouden komen. Hij wilde niet weten wat het werd, daar was hij heel duidelijk in. Er was eigenlijk weinig ruimte voor mijn eigen mening. Maar goed, ik heb zo veel echo’s gehad, als je een beetje oplet, kun je gewoon zien wat het wordt. Op internet las ik hoe ik dat moest doen. Ja kom nou, ik ben geen surprise ei.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Carlijn Vis

naam van onze babyboy moet nog langs de ballotagecommissie. En daar is de oma van William voorzitter van, dus dan weet je al hoe laat het is. Ik zeg drie woorden: Touwtjes. In. Handen.

Ik draai natuurlijk al een tijdje mee in dit koningshuis en toch verbaast het me hoe formeel alles gaat. Dat bulletin! Getekend door de gynaecoloog en daarna onder politie-escort naar Buckingham Palace. Een papiertje! Met een brak houten lijstje eromheen, god je bent wel knettergek als je dat gaat jatten. Maar daar zijn ze dus bang voor, dat menig Engelsman de bevestiging van de geboorte van mijn zoon aan zijn muur wil hangen. Dan volgt een nationale klopjacht op de dader, die het geheel in paniek zijn kachel indouwt en de fik erin zet. Asresten zullen de dader ontmaskeren, maar het papiertje is dan voor eeuwig verdwenen.

Het zou niet eens een onrealistisch scenario zijn, er gebeuren wel gekkere dingen hier. Dat volk en die journalisten die al dagen buiten het ziekenhuis hun tentenkamp hebben opgeslagen spoort toch niet? William en ik lachen erom en bedenken samen geruchten die we zouden kunnen verspreiden. Zoals dat mijn kapper er zou zijn, wat voor de pers het signaal was dat we ons voorbereiden om St. Mary’s te verlaten.

Charles en Diana wachtten een week voordat ze de naam William lieten vallen. Prins Andrew en Fergie deden er twee weken over om de naam van prinses Beatrice te onthullen en koningin Elizabeth nam helemaal de tijd, een maand na de geboorte vertelde ze de wereld pas dat haar zoon prins Charles heette. Dus we hebben nog even. Misschien gaan wij dat record wel verbreken.

 

Schrijfster Carlijn Vis kruipt wekelijks ‘in de huid van’ iemand die in het nieuws is. Deze week Kate Middleton naar aanleiding van de geboorte van haar koninklijke zoon.