Spring naar de content

Tegen het zwarte gat: de post-Tour de France zomer sportgids 2013

Het is weer voorbij. De Tour de France 2013 is klaar en veel sportliefhebbers vallen na de Tour, Wimbledon en goed, ook het EK Voetbal voor Vrouwen, in een ongemeen diep gat.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Tim Cardol

En dat is nergens voor nodig, want sport is overal. Sport stopt gelukkig nooit, dus voor de verstokte liefhebber die ook de komende weken nog onverminderd van al het moois wil genieten zet HP/De Tijd de belangrijkste evenementen op een rijtje.

1. Schansspringen
Normaal gesproken een evenement dat u alleen op 1 januari een kans geeft. Dan doen de waaghalzen namelijk Garmisch-Partenkirchen aan. Wat veel minder mensen weten is dat schansspringers ook in de zomer vrolijk doorgaan met vliegen. Alle rangen en standen van de zomerse FIS Grand Prix Ski Jumping vindt u hier.

Helaas heeft het schansspringen kennelijk begrepen dat deze sport in de zomer waarschijnlijk geen kijkcijferhit zal zijn. De echte liefhebber zal het dan ook moeten doen met amateurbeelden op internet. Zoals hier, waar de winnaar van 2012 Andreas Wank een sprong waagt:

2. Schoonspringen
Hartje zomer is kennelijk het domein van de springers. Toegegeven, in deze warmte moet je er niet aan denken om lange afstanden te rennen of fietsen. Liever één korte explosieve krachtuitspatting en daarna lekker afkoelen. Schoonspringers hebben dat begrepen en dus vindt deze dagen in Barcelona het WK plaats.

De echte sportfanaat zal koste wat het kost aan de buis gekluisterd zitten, maar voor mensen die nog een beetje het Oranjegevoel van Bocht 7 op de Alpe d’Huez kregen gisteren hun moment van de waarheid. Onze Uschi Freitag stond namelijk in de finale op de 1 meter plank.

Het is ‘onze’ is in deze kwestie nogal een gevoelig punt, want Freitag kwam tot voor kort namelijk uit voor Duitsland. Helaas voor Nederland én Duitsland kwam Uschi Freitag gisteren niet verder dan een achtste plaats. De liefhebber zal echter vooral genieten van de mooie plaatjes tijdens het schoonspringen.

De Duitse Maria Kurjo (R) en Julia Stolle. Op de achtergrond de Sagrada Familia
De Duitse Maria Kurjo (R) en Julia Stolle. Op de achtergrond de Sagrada Familia

3. Zwemmen
Barcelona is de komende weken niet alleen het domein van de schoonspringers. Alles wat zich op enigerlei wijze door het water voortbeweegt is van 20 juli tot 4 augustus in de hoofdstad van Catalonië te vinden. Wie dus wil weten hoe Ranomi Kromowidjojo in haar na-Olympisch jaar de draad oppakt stemt de komende weken af op Eurosport. De lat ligt hoogt: Kromowidjojo heeft aangegeven in Barcelona de beste race van haar leven te willen zwemmen.

4. Wielrennen
Froome, Bau en Lau en de andere helden die de afgelopen drie weken alom zijn bezongen, zullen hun marktwaarde de komende dagen te gelde maken in de verschillende Nederlandse kermiskoersen. Voor de fans die echt geen genoeg krijgen van het serieuze wielergeweld is afgelopen zaterdag de Ronde van Wallonië begonnen.

Frank Heinen zal waarschijnlijk even geen dagboek meer bijhouden, maar wij kunnen u melden dat Tom Boonen zijn eerste etappewinst binnen heeft en dat de klassementsleider luistert naar de naam Aleksandr Kolobnev. Ook hier geldt: iedere namiddag afstemmen op Eurosport. Ook de sportzomer 2013 wacht op niemand.