Spring naar de content

De HP-redactie bevestigt: Halina Reijn en Edgar Davids samen

Tout Amsterdam, nee ik durf te geloven dat tout Nederland smult van de onthulling dat Halina Reijn en Edgar Davids samen gespot zijn. In Londen is het stel al winkelend, knuffelend en dinerend gesignaleerd, en ook in Amsterdam zouden paparazzo’s ze al op de gevoelige plaat hebben vastgelegd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Olga Kortz

Bij dit soort nieuws moet men altijd een beetje voorzichtig zijn. Uit eigen ervaring weet ik dat de Weekend liever een leugentje opschrijft, ook al is de realiteit vaak al smeuïg genoeg en hoeft er eigenlijk helemaal niets verzonnen te worden. Het probleem van Weekend is dat er geen journalisten werken die de juiste vragen stellen, maar hele domme luie mensen die niet weten hoe ze goede vragen moeten stellen, of daar simpelweg geen zin in hebben.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

HP bevestigt het verhaal
Enfin. We hebben Weekend in dit geval niet nodig. Een maand geleden stond ik met lichte tegenzin op de HP-zomerborrel. Ik was moe, ik had het de dagen ervoor al veel te bont gemaakt. Maar ik had mijn chef beloofd de lichten uit te doen die avond, dus ik bleef. Uiteindelijk gingen de lichten uit, in de Chicago Social Club op het Leidseplein. Het was donderdagavond, doorgaans de avond waarop ik uitga als mijn vriendinnen en ik radeloos zijn. Ik was die avond vooral toe aan mijn bed, maar ik had volgens mijn collega’s een imago in stand te houden, dus ik bleef. Ik heb vooral op het balkon waar niet meer gerookt mag worden, staan roken. Uit protest. En vanwege de imagokwestie.

Ik vond er weinig aan en keek vaak op mijn horloge. Toen zag ik in mijn ooghoek iets bewegen. Vlug en soepel. Het was Edgar Davids. Ik was daar zo van onder de indruk (voetballers behoren tot de categorie onbereikbare figuren van wie ik verwacht dat ik ze nooit tot mijn vrienden zal rekenen, laat staan aan de haak zal kunnen slaan), dat ik even verblind was. Ik stootte een andere redacteur aan en zei: ‘Moet je kijken, Edgar Davids.’ ‘Met Halina!’, schreeuwde hij toen uit.
Ik rookte mijn laatste sigaret en ging naar huis, de avond zou alleen nog maar tegenvallen.

Rare combinatie
Er wordt geschreven dat het een rare combinatie is. Ik vind het helemaal geen rare combinatie. Halina zei zelf eens dat ze op foute mannen valt, die begeerd worden door heel veel vrouwen. ‘Dat is gewoon heel erg biologie, dat is een apenrotsprobleem’, zegt ze. Ik ken Edgar Davids natuurlijk niet persoonlijk, maar ik kan me voorstellen dat die graag bovenop de rots zit. Bovendien: het is niet de eerste voetballer met wie zij in verband wordt gebracht. Zlatan Ibrahimovic schijnt haar ook niet onbekend te zijn.

In Ranking The Stars zei ze vorige week nog dat het allemaal niet zo wil lukken met de liefde. Bindingsangst ofzo, was haar verklaring. Ik hoop heel erg, voor hen, voor mezelf, voor de achterklappagina’s, voor de liefde, en ook voor de economie, dat Halina en Edgar (Haledgar) snel kinderen zullen krijgen. De wereld zal een beetje mooier zijn.