Een bungalowtent en 24 soorten drugs

Pauline Bijster 28 jul 2013 Leven

We hebben de tent thuis al uitgeprobeerd, voor ons huis op een grasveld. Een bungalowtent opzetten samen is dé relatietest bij uitstek, grapte mijn zwager. Heel veel scheidingen beginnen ermee, had hij ook gezegd. Hij vond dat heel grappig. Wij niet zo.

We deden wel stoer over dat kamperen, maar we maakten ons echt wel een klein beetje zorgen. Over die tent bijvoorbeeld. Zoiets groots en onhandigs hadden we nog nooit samen opgezet. Vroeger deden je ouders dat gewoon.

Coderen
Om de allerergste rampen te voorkomen, gingen we thuis oefenen met de tent. Zodat we niet meteen na drie weken Frankrijk de scheidingspapieren zouden hoeven aanvragen. Nu lagen er vierentwintig bijna -maar net niet helemaal- identieke zilverkleurige stokken voor ons op het grasveld.
Na drie uur puzzelen en hulp van buitenaf, werd het een tent.
Het was, nu het een tent was, absoluut noodzakelijk om een truc te verzinnen dit sneller te doen. Als je acht uur in de auto hebt gezeten, heb je geen energie meer over voor drie uur een tent opzetten. We zouden de bijna -maar net niet helemaal- identieke stokken moeten nummeren of coderen.

RZA, rechts zijkant achter. MA, midden achter. Ineens kwamen we op het lumineuze idee om wat leukere afkortingen te verzinnen.
Alle vierentwintig stokken hebben nu een sticker met een paar letters er op. Die letters staan voor de plek waar de stok moet in de tent. De volgende codes hebben we:

LSD, XTC, E, MDMA, MDA, Special K, Meth, AMP, COC, MET, PCP, OPI, MOR, MOP, THC, TCA, Rit, GHB, GBL, DOP, DMT,  PCP, Sos, Pep.

‘Heb je de LSD liggen?’
Dat lijkt me dus leuk. Mocht u op een Franse camping terecht komen deze zomer, zou het kunnen dat u het volgende aantreft. Drie schattige kindertjes die met stokjes tekeningen in het zand maken terwijl hun ouders de tent opzetten. “Liefje, heb jij voor mij daar de LSD liggen?”, vraagt hun vader aan hun moeder.
“Euh, nee die ben ik dus kwijt! Maar ik heb wel GHB gevonden. Die hoort ook vóór, naast de Special K,” antwoordt hun moeder.

Reageer op artikel:
Een bungalowtent en 24 soorten drugs
Sluiten