Spring naar de content

Pijnlijkste interview ooit? ‘Hoe kun je als moslim over het christendom schrijven?!’

Stel je bent een promovendus die al twintig jaar onderzoek doet naar het ontstaan van het christendom. Je bent gespecialiseerd in het Nieuwe Testament en schrijft een boek over Jezus. Je wordt uitgenodigd door Fox News om hierover te komen praten, en al is dat niet het meest journalistieke kanaal dat er is, je bent toch blij: weer een beetje extra media-aandacht. En o ja, je bent moslim.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:

Geen probleem, toch? Fox News-presentatrice Lauren Green van het programma Spirited Debate vindt het moeilijk te behappen, een moslim die over Jezus schrijft. Keer op keer vraagt ze waarom juist Reza Aslan met zijn boek Zealot: The Life And Times Of Jesus Of Nazareth het leven van Jezus beschrijft, terwijl hij een islamitische achtergrond heeft. Ze beschuldigt Aslan ervan de kijk van de islam op Jezus door te drukken in zijn boek, in plaats van over de echte inhoud van het boek te praten. De schrijver blijft, ondanks de valse beschuldigingen, verrassend geduldig met Green. Pijnlijke en boeiende televisie tegelijk:

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Onderwerpen