Spring naar de content

Londense Abu Ghraib? Agenten vervolgd voor ontkleden en filmen 22-jarige vrouw

Wat te doen als politieagenten, nadat je een meisje buiten een nachtclub hebt gearresteerd omdat je haar verdenkt van drugsgebruik en –bezit? Meenemen naar de cel en daar de 22-jarige vrouw haar roes laten uitslapen lijkt de meest logische oplossing. Een vijftal agenten, waaronder een vrouw, dacht daar in maart 2011 anders over.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

De vrouw verdiende blijkbaar niet de reguliere aanpak, maar werd voorafgaand aan haar ‘gratis’ overnachting met geweld ontdaan van haar kleren. Wellicht dachten de agenten op deze manier sneller de vermeende drugs te vinden, maar ze lieten haar vervolgens een half uur poedelnaakt in haar cel achter. Ondertussen werd het tafereel gefilmd door de beveiligingscamera’s die worden uitgezonden bij de balie, zodat het hele bureau kon meegenieten. Dertig minuten een gratis peepshow; je moet wat met een pornoverbod in aantocht.

Het is te hopen dat de agenten het maximale genot hebben gehaald uit dat halve uur, want de kans is groot dat het ze duur komt te staan. De vrouw heeft de Independent Police Complaints Commission (IPCC) ingeschakeld die namens haar stappen onderneemt tegen de dienders. Deze IPCC eist dat er een geding wordt ingesteld naar het wangedrag van de vijf. Bovendien zou een andere agent de 22-jarige hebben afgeraden om juridische hulp in te schakelen omdat ze dan ‘sneller buiten zou staan’.

Het ziet er dus naar uit dat het uiteindelijk toch de 22-jarige is die aan het langste eind trekt.