Spring naar de content

Minderjarig bruidje als beloning voor jihadstrijder

Hoe beloon je een strijder die binnenkort gaat deelnemen aan de Heilige Strijd en dat naar alle waarschijnlijkheid niet gaat overleven? Juist. Met een minderjarig bruidje. Het lijkt erop dat vorige week het eerste Europese ‘slachtoffer’ naar Syrië is vertrokken, die bij aankomst direct is getrouwd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

‘Slachtoffer’, want de 16-jarige moslima uit Vilvoorde – een stad net ten noorden van Brussel – werd niet weggetrokken uit een leven van comazuipen en traditionele volksdansen. Integendeel, de Marokkaans-Belgische tiener radicaliseerde in een aantal maanden tot strenge moslima en het enige logische vervolg bleek een huwelijk met een jihadstrijder in Syrië. Na jonge mannen, sluiten dus ook jonge Europese vrouwen zich nu aan bij de oorlog tegen Assad.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Eerder al plaatste het Middle East Media Research Institute enkele foto’s van een zogeheten martelaarshuwelijk. Europese moslims vieren deze huwelijken voor gevallen jihadstrijders. Met het ensceneren hiervan proberen Jihadistische bewegingen (Europese) jonge mannen te inspireren zich aan te sluiten bij de strijd in Syrië en het martelaarschap te omarmen. Als kers op de taart wordt elke martelaar volgens islamitische overtuigingen in het hiernamaals beloond met liefst 72 maagdelijke, zwart-ogige bruidjes.

Maar wachten tot het paradijs wordt bereikt is dus niet nodig. Een bruid kan op bestelling vanuit Arabische en nu dus ook vanuit Europese landen op je stoep worden afgeleverd. In Vilvoorde is de politie een onderzoek gestart naar het vertrek van het meisje. Haar ouders denken erover naar Turkije te vliegen en zelf op zoek te gaan. De kans dat ze hun dochter vinden is echter miniem: eenmaal een martelaarsbruid, altijd een martelaarsbruid.