Spring naar de content

Een penis op Mars. (En dertien andere foto’s vanaf de rode planeet)

Het is vandaag exact een jaar geleden dat NASA’s Mars Rover Curiosity landde op Mars – tijd dus voor een overzicht van de mooiste plaatjes die vanaf de rode planeet zijn geschoten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: De Redactie

Het blijft onwerkelijk, het feit dat we onder andere via deze facebookpagina bijna dagelijks foto’s opgestuurd krijgen die vanaf Mars zijn gemaakt. Maar het is de realiteit. De Mars Rover Curiosity landde een jaar geleden, na een reis van 570 miljoen kilometer, in de krater Gale.

In de tussentijd heeft het door kernenergie aangedreven wagentje al meer dan 190 gigabyte aan gegevens naar aarde gestuurd, bestaande uit meer dan 70.000 afbeeldingen. Daarnaast heeft de Marswagen zijn laser al meer dan 75.000 keer gebruikt, verzamelde en analyseerde monstermateriaal uit twee rotsen en reed meer dan 1,6 kilometer over het Marsoppervlak.

Bekijk hier meer foto’s van Mars, een uitleg over de laser in het wagentje en een time-lapse waar de twaalf maanden durende ontdekkingstocht wordt samengevat in een filmpje van twee minuten.

Marsrover I
De eerste foto vanaf Mars. 7 augustus 2012.
II
De grapjas die de Mars Rover bestuurt verdient een pluim voor dit fijnzinnige stukje kunst

IIIIVVVIVIIVIIIIXXXIXIIXIVXIV