Spring naar de content

Waarom Second Love een slecht idee is

Wat is er mis met het aanzetten tot vreemdgaan? De SGP-jongeren noemen het misdadig. De reclamecodecommissie oordeelde anders. De reclame mag blijven bestaan. Wat is er mis met Second Love? De website ziet er niet uit. De mensen die zich doorgaans op de website bevinden zijn niet per se aantrekkelijk. De reclame spiegelt de werkelijkheid mooier voor dan zij is, zoals alle reclames dat doen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Olga Kortz

Blauwe maandag
Ik bevond me op een blauwe maandag ook op Second Love. Niet dat ik een relatie had. Als ik een relatie heb, hoef ik geen internet in te zetten om vreemd te gaan. Ik werp een willekeurig persoon een stoute blik toe en alles is in kannen en kruiken. Als ik een relatie heb zijn deze willekeurige personen trouwens meestal vrouwen. Dan is het schuldgevoel minder groot, het plezier gelijk en met een beetje geluk moedigt mijn geliefde me aan in deze avonturen. Maar goed. Misschien gooi ik nu mijn toch al bedenkelijke imago te grabbel.

Madame Bovary
Ik bevond mij dus op Second Love. Ik zal in die tijd naast geen relatie, ook weinig werk gehad hebben. Het moet winter zijn geweest, en ik was waarschijnlijk uitgekeken op mijn dagelijkse websites. Ik maakte een profiel aan onder de naam ‘mmebovary’. Ik vertelde er eerlijk bij dat ik mij eigenlijk alleen uit nieuwsgierigheid had aangemeld en dat het idee van gefaciliteerd vreemdgaan niet per se wreed, dan wel weinig creatief was. Ik stelde me voor dat de mensen op Second Love dezelfde mensen waren die op georganiseerde reizen gingen. Voorgesneden groente kochten. Iedere zondag een rondje schoonouders deden. Ik had ongeveer gelijk. Ik kreeg meer dan honderd berichten met allemaal dezelfde strekking. De spanning was weg. ‘Wat wil je, na 15 jaar’, zei de een. ‘Wat wil je, na 1,5 jaar’, zei de ander. Of gewoon: ‘Ik houd van tafeltennis en zingen en ik ben geboren op Curaçao.’ Tsja. Tegen de natuur is weinig in te brengen.

SM-slavin
Een man stelde me voor zijn SM-slavin te worden. Zijn eigen vrouw had het namelijk niet zo op die discipline. Hij stuurde me een verhaal hoe zoiets dergelijks dan vormgegeven zou kunnen worden. Er kwamen een hoop werktuigen bij kijken. Omdat ik mezelf in die tijd al gelukkig prees met af en toe een luie student in mijn bed, was mijn standaard niet zo hoog als die van hem. Ik voelde me uitverkoren, zei ik hem, maar bedankte vriendelijk voor het aanbod.

Open relatie
Met een andere Second Love-gebruiker heb ik uitgebreider gemaild. Hij had al jaren een open relatie, ook met de vriendin die hij daarvoor had gehad. Zij samen waren het belangrijkst. Maar ze wilden elkaars lusten niet onderdrukken. Dat was pas wreed, vond hij. Hoe zat het met de jaloezie, was mijn vraag. Die stak soms weleens de kop op, maar die jaloezie was zinloos. Zij samen waren het belangrijkst. De rest van de wereld werd ingezet om hen kortstondig plezier te brengen.

Ik bestudeerde zijn woorden en antwoordde hem ergens wel te begrijpen. Toen wilde hij afspreken. Een paar dagen voor die afspraak liep ik een nieuwe verkering tegen het lijf. Ik kon niet langer lid zijn van Second Love. Om dezelfde reden waarom ik geen voorgesneden groente koop. Nooit op een georganiseerde reis zal gaan. Omdat vreemdgaan nooit afgestompt mag zijn.