Spring naar de content

De meest opvallende reacties op het overlijden van prins Friso

Prins Friso is overleden. “De stekker er uit getrokken”, zegt GeenStijl. “Overleden aan complicaties die zijn opgetreden ten gevolge van de hersenbeschadiging veroorzaakt door zuurstoftekort bij zijn ski-ongeval in Lech”, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Hoe dan ook: de prins was nog maar 44 jaar oud en laat, al dan niet verwacht, veel te jong een hoop geliefden achter.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Premier Mark Rutte laat weten het overlijden van de prins als een ‘enorme schok’ te zien en is dan ook ‘intens verdrietig.’ En dat het overlijden van Friso vrij onverwacht is blijkt ook uit het feit dat zijn broer Willen-Alexander met zijn gezin nog op vakantie is in Griekenland. Of Mabel (die gisteren haar 45e verjaardag aan het bed van Friso vierde) en prinses Beatrix bij zijn overlijden aanwezig waren is niet bekend.

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Ook ‘het volk’ laat zich niet onbetuigd. Op Twitter verschijnen aan de lopende band steunbetuigingen, er wordt gespeculeerd, en een enkeling kan het niet laten om een (ongepaste) flauwe grap te maken. Een greep:

Mark Rutte

Let wel: fictief account.
Let wel: fictief account.

Ruud de WildCornald MaasDirk MinneboCarice van HoutenRossenChris KlompJob Jan AltenaFashiorexiaGeert WildersRutger de QuayPaul de Leeuw