Spring naar de content

Allochtonië zit vol vertier en wijsheid

In de maanden juni, juli en augustus wordt de Nederlandse nieuwsvolger bijzonder lang op de proef gesteld, maar daar lijkt een oplossing voor gevonden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Matthias Pauw

De oorverdovende stilte in Den Haag kunt u nu gemakkelijk verdrijven met nieuws uit het buitenland. Wellicht dat u er eerder van gehoord heeft. Soms is het ook wel in het nieuws, dat buitenland. Maar vooral als Nederlands nieuws daar ook nieuws is. Dat is dan het nieuws. Welnu, Allochtonië blijkt meer te bieden te hebben en dat blijkt niet louter de uitvoer van gewapende conflicten te zijn. Zo is het ook een bron van politiek nieuws, speciaal om ons door de zomer te krijgen. Vandaag de American classic en gerommel Down Under.

American classic
In New York City is al langere tijd een verhitte verkiezingsrace gaande voor het burgemeesterschap van ’s werelds belangrijkste stad. Tot enige weken geleden was de grote favoriet Anthony Weiner, aan deze kant van de plas voornamelijk bekend van een sexting-schandaal enige jaren geleden. Zijn aftreden als volksvertegenwoordiger weerhield hem er niet van om de politiek weer in te gaan, maar helaas ook niet van het versturen van een variëteit aan vulgariteiten naar jonge, blonde dames.

Inmiddels heeft vieze Anthony voor de tweede keer in twee jaar tijd en public zijn excuses aangeboden, in klassiek Amerikaanse setting, met zijn vrouw aan zijn zijde. Desondanks keldert hij naar beneden in de peilingen. Weiner, een kat in het nauw, is vanaf nu aanhoudend kwaad op de pers omdat ze hem in een kwaad daglicht stellen. Bekijk dit heerlijke interview en ieder ander filmpje dat u vinden kunt. Za-lig zomervertier!

Hier kunt u nog weken plezier aan beleven. Volgen!

Gerommel Down Under
Ondertussen doet men in Australië een wedstrijdje ‘maak het zo bont als je kan’. Wellicht te verklaren uit het feit dat het een volstrekt onbeduidend land is op politiek gebied. Dit compenseert men met schofterig vermakelijke politieke uitglijders. Waarschijnlijk is Australië ook zo’n land waar het nieuws is dat hun nieuws ergens anders nieuws is. Sneu, hoor.

Zetpil van alle wijsheid
Afgelopen week lieten de parlementaire komedianten uit de outback flink van zich horen. Would-be volksvertegenwoordiger Stephanie Banister liet zich ontvallen dat ze niets tegen “de Islam als land” had en leider van de liberale Partij Tony Abbott—berucht om zijn misogynie—beschreef een medekandidate als “Goed, jong, vinnig en niet gespeend van enige sexappeal”. Gelukkig leren we ook wat van Tony. In een nu al fameuze verspreking waar hij vermoedelijk de woorden “repository” en “suppository” door elkaar haalde liet hij weten dat “niemand de zetpil van alle wijsheid is”. Die kennis krijg je toch maar mooi mee, als je even over de grenzen kijkt.