Spring naar de content

Youtube: Purno de Purno is porno

Een achttien-jaar-en-ouder-filter over een kinderprogramma? Volgens de algemeen geldende Amerikaanse richtlijnen van Youtube is het nodig.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Nick Muller

Volgens het videoplatform zijn enkele afleveringen van Purno de Purno (u weet wel, dat paarse mannetje dat in de jaren negentig in Villa Achterwerk werd opgevoerd) niet bestemd voor kinderen. Sterker nog, u moet aangeven dat u achttien jaar of ouder bent als u deze video wilt bekijken. De reden is het veelvuldig in beeld komen van getekende borsten. Ook het kleine aanhangseltje van Purno dat in deze aflevering wordt getoond kan volgens Youtube als ‘aanstootgevend beeldmateriaal’ en ‘niet geschikt voor kinderen’ worden geacht.

Toegegeven: de kinderserie (geschikt voor kinderen vanaf zes jaar) is schunniger dan menigeen zich uit zijn kindertijd herinnert. Want stond u er als kind bij stil, als u deze serie heeft gezien, dat de naam van Purno’s beste vriend – de Kietelaar – ook heel iets anders betekent? Over de dubbele betekenis van de naam van Tante Clit en Pedo de Postbode (die graag aan kinderpostzegels likt) nog maar te zwijgen.

Hoe dan ook, mocht u zich net als ik een middag vervelen, en u bent achttien jaar of ouder, bekijk dan eens deze afleveringen terug. Ze zijn (om met Jan-Peter Balkenende te spreken) met de kennis van nu nóg leuker dan voorheen.